תמ"א 38 - מעלית בתוך הדירה

  • תמ"א 38- פגיעה בזכויות אחד הדיירים
    דיירת | 05/09/2011 17:37

    בבינין שלנו רוצים לעשות תמ"א. כדי לעשות זאת, יש צורך לקחת חלק משטח הדירה שלי למעלית (רק מהדירה שלי ולא מכל הדיירים האחרים). זה אומר: 1. פגיעה בזכות הקניין שלי 2.חוסר נוחות הרבה יותר גדולה יחסית לכל הדיירים האחרים בגלל הצורך להיכס עם הבניה בתוך הדירה הפרטית שלי ולשנות אותה. 3.בנוסף לכך יש לי חניה יותר טובה יחסית לדיירים אחרים (החניות לא בטבו, אלא בהסכם כתוב בין הדיירים). אני לא מעוניינת בתמ"א בתנאים כאלה. 1. לאור עובדות אלה- האם יש לי עילה משפטית להתנגד לתמ"א? 2. מה כן סביר לקבל כפיצוי לפגיעה זאת במצבי הנוכחי (אני מדגישה שהפגיעה היא רק בי ולא בדיירים אחרים)?

    • תמ"א 38 - מעלית בתוך הדירה
      עו"ד תומר יפת | 11/09/2011 07:43

      שלום רב, זהו מקרה מוכר. לא ניתן לבצע את הפרוייקט ללא הסכמתך. לא ניתן לכפות עליך לפגוע בדירתך. ניתן לקבל כל דבר סביר במסגרת מו"מ מסחרי ואינו דומה בניין אחד למשנהו. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • האם המידע בתשובה זו עדיין נכון?
        דייר | 15/10/2013 21:40

        הדיירים שלנו קיבלו היום הודעה על תחילת תהליך תמ"א 38/1, שלפי תכנית המתאר כולל כניסה למטבח שלנו על מנת לפנות שטח למעלית. אף אחד לא פנה אלינו בשום שלב, ולא חתמנו על שום מסמך.

        לפני שנתיים שמענו מדיירים אחרים בבניין על התכניות לתמ"א 38, אבל מאז לא שמענו דבר והיינו נתונים תחת הרושם שהסיפור לא מתקדם וגווע. לפתע, יש התקדמות מהירה, שעדיין לא כללה בשום שלב יצירת קשר איתנו.

        • תמ"א 38 - מידע נכון
          עו"ד אילן הלוי | 16/10/2013 09:29

          המידע עדין נכון. לא ניתן לפגוע ברכוש פרטי ללא הסכמתך. לכן אין עליך שום חובה לפנות שטח מדירתך למעלית.
          מעבר לכך - אני ממליץ כי תתענין מול נציגות הבנין מה בדיוק קורה עם ההסכם, כי אני מבין שאתם לא גרים שם וקצת לא בסוד הענינים.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38