התנגדות לביצוע

  • 3 בעלי דירות גג המסרבים לתמ"א 38?
    מרגלית | 04/09/2011 12:24

    שלום רב אני גרה בבניין בן 4 קומות ו 16 דיירים, הגג מחוק ל- 4 1/4 גג שייך לכל הדיירים ו 3 דירות גג כשבשני גגות בנו דירת חדר והשלישי קיבל רשיון להוספת חדר. אנו מעונינים בבצוע תמ"א 3 הדיירים בגג מסרבים למרות שהוצעה להן דירת גג חדשה שכוללת את כל אשר יש להם היום כולל הזכויות בנייה + ממד מרפסת שמש מעלית שיפוץ הבניין כפי שמקבלים כולם. הקבלן יקבל 8 דירות (4 ישנות שישופצו וימכרו)? שאם התנגדות בעלי הגגות הפרטיים הגיונית? האם ניתן לתבוע אותם כדיירים סרבנים? למרות שבעצם הם אינם ניפגעים רק משפרים את מצבם.? לטענתם מגיע להם פיצוי נוסף כגון עוד חצי דירה לכל דייר בעל גג . תודה על תשובתך מרגלית

    • התנגדות לביצוע
      יוסי, לא מקצועי | 05/09/2011 00:16

      ההתנגדות במקרה זה תידון בדיוק כמו התנגדות מכל סיבה אחרת.דהיינו: במידה וישנם 66% הסכמה, תוכלו לתובעם בפני הארכאה השיפוטית הרלוונטית (קרי, המפקח על הבתים המשותפים) והוא יחליט אם לקבל את התנגדותם, תהא עילתם אשר תהא.במידה ואין לכם את הרוב הדרוש בחוק, ולא משנה כלל מדוע ומאילו סיבות, אזי לא עומדת לכם אפשרות העתירה הנ"ל.

      • תמ"א 38 - התנגדות בעלי דירות הגג
        עו"ד תומר יפת | 05/09/2011 08:30

        שלום רב, בעיקרון, מסכים עם יוסי. מעשית, קשה ביותר לבצע עסקת תמ"א במציאות כזו כיוון שליזם העסקה לא כלכלית ואין מי "שייקח" את בעלי הדירות הללו לתביעה בפני המפקח בהעדר יזם "שיכנס לצרה הזו". בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • התנגדות בעלים של דירת גג לתמ"א 38
        עו"ד מינצר-כרמון | 05/09/2011 11:04

        החוק קבע הקלות ביחס לרוב הנדרש לצורך ביצוע עסקאות תמ"א 38, שבמסגרתן יש העברת זכויות ברכוש המשותף, וזאת כדי לעודד את חיזוק המבנים מפני רעידות אדמה. ואולם - כאשר מדובר ברכוש פרטי, לא ניתן להפקיע מבעל הדירה את זכויותיו בהחלטת רוב. כאשר הגג צמוד לדירתו של פלוני - מן ההכרח הוא לקבל את הסכמתו. במקרה שלכם יש לבדוק האם מדובר בהצמדה של הגג לאיזו מדירות הגג, או שמדובר בשימוש בפועל בלבד, שאז המצב שונה.

    • שאלה למרגלית
      טוביה | 16/01/2012 20:24

      היי לפי התיאור שלך הבניינים שלנו דומיםעד כה לא הצלחתי למצוא קבלן שייקח על עצמו את ביצוע  הפרויקט אשמח לקבל את פרטיו