הטענות הם נגד בעל הבית

  • בדיקות הקרקע משאירות את הדיירים ללא מים זורמים
    רחל גולן | 29/08/2011 12:05

    אני גרה השכירות בבנין שבו מתבצעת תמא 38. בשבוע שעבר נותקו המים לבנין, ללא הודעה מוקדמת פעם ל 7 שעות, ופעם ל 4 שעות. בשיחתי עם מנהל העבודה הוסבר שפגעו בטעות בצינור המים, והובטח לי שזו בעיה זמנית שלא תחזור. ביום שוב אין לנו מים, בינתיים "רק" לשעתיים. האם זה כורח המציאות? האם אין אפשרות לפחות לקצר את זמני הפסקת המים? האם מנהל העבודה אינו מחוייב להשגיח על העבודה במקום (רוב הזמן הוא בקושי זמין בטלפון). האם לדיירים אין שכות לחיים תקינים והפרכה מינימלית?

    • הטענות הם נגד בעל הבית
      יוסי | 30/08/2011 19:54

      1. כורח המציאות? - כתבת שזה  בטעות, כך שזה כנראה אצלכם לא ממש כורח, אם כי דברים כאלו די צפויים, בפרט בבניין ישן.2.לקצר - תלוי בתנאי השטח ובנכונות של האנשים במקום.3.מחוייבות של מנהל העבודה היא עניין פנימי בינו לבין מזמין העבודה, שבמקרה שלך הוא בעל הבית.4.לדיירים יש זכויות כפי שנחתמו בחוזה השכירות בינם לבין בעל הבית בלבד. אין לשוכרים כל טענה כלפי בעלי המקצוע שבמקום אלא אך ורק כלפי בעל הדירה, איתו את צריכה לדבר בכדי לאפשר חיים תקינים בדירה, את לא אמורה כלל לרדוף אחרי אנשי המקצוע, (למעט אם הוסכם במפורש בחוזה בינכם על שיבושים אפשריים מחמת עבודות התמ"א).חוזר שוב: היחיד שאת צריכה לדבר איתו הוא אך ורק בעל הדירה, תני לו לרדוף אחרי בעלי המקצוע. הוא זה שחתם איתך על חוזה ההשכרה המחייבו לתת לך מגורים תקינים, כל שיבוש במהלך התקין של אפשרות המגורים הינו בטיפולו.

      • תמ"א 38 - פגישה בדיירת הגרה בשכירות
        עו"ד תומר יפת | 05/09/2011 08:21

        שלום רב, ישנו הסכם בן בעל הבית לבין היזם למימוש התמ"א שאמור לקבוע את התנאים לביצוע העבודה. ישנו הסכם שכירות בינך לבין בעל הבית שגם אותו יש לקיים. אני מסכים כי נכון הוא שמערכת היחסים החוזית שלך היא עם בעל הבית ולא עם היזם ואם הוא מיפר את ההתחייבות כלפייך לחיים תקינים, הרי שעליו לפעול לריפוי ההפרה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38