תמ"א 38 - הרחבת דירה מעבר ל - 25 מ"ר

  • הרחבת דירה בקומת קרקע
    דייר | 24/08/2011 01:37

    פנה אליינו יזם לבניין שמעוניין לבצע תמ"א 38.יש לי דירה בק"ק שאפשר להרחיב אותה מתחת לעמודים עד 35 מ' והיא לא טבלות יותר מהדירות האחרות.היזם אמר שהוא ישמח להרחיב לי את הדירה, אך הוא מוגבל לפי החוק להרחיב עד 25 מ'.האם זה נכון?למה אי אפשר להרחיב את כל השטח אם השכנים מסכימים וזה לא חורג מקווי בניין

    • תמ"א 38 - הרחבת דירה מעבר ל - 25 מ"ר
      עו"ד תומר יפת | 27/08/2011 23:51

      שלום רב, אפשר להרחיב ביותר. עד 25 מ"ר יחולו הפטורים של מס שבח והיטל השבחה. מעבר לכך, אין שום פטור. אני מניח שהיזם ירצה שאתה תשלם את עלויות המס. אתה בוודאי תרצה הפוך. זה בעיקרון פתוח למו"מ. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • המס שבח יחול על כל ההרחבה או רק על הדלתא?  לת
        משה | 28/08/2011 09:26