רוב דיירים

  • אי חתימה עם כלל הדיירים
    מאי | 18/08/2011 13:07

    יש רוב דיירים שחתמו על תמ"א 38. האם יש לאותו רוב עילה לתביעה משפטית כנגד מי שלא חתם ? האם יכולים/ מקובל להגיש תביעה (באיזו עילה?) ואם כן, מה יכולות להיות התוצאות. האם יש סנקציות אחרות בהם ניתן להשתמש ? האם נהוג למשל שמי שלא חותם, לא פותחים לו את היציאה לשטחים החדשים שנבנו בצמוד לדירה ? תודה

    • רוב דיירים
      עו"ד טל דור | 21/08/2011 11:58

      צריך רוב של 66% מהדיירים כדי להתקדם עם הפרוייקט. רצוי להוסיף סעיף ולפיו על היזם/קבלן לתבוע דייר סרבן. התביעה הינה באמצעות פנייה לרשם הבתים המשותפים והוא מוסמך לשמוע התנגדות של דייר סרבן אם הוגשה, ולחתום במקומו אם ההתנגדות אינה מספקת. בפרוייקט "פינו ובינוי" נעשתה תביעה נגד דיירת סרבנית והיא חוייבה בתשלום פיצוי בשל העיכובים שנגרמו וזאת בתנאי שהיא לא תחתום על ההסכמים תוך זמן קצוב שנקבע לה. באופן עקרוני ניתן לתבוע דייר אך כאמור אתם תמשיכו להתגורר עם אותו דייר ורצוי שלא להחריף את הסכסוך אלא להשאיר את הצעדים המשפטיים לקבלן.

      • תמ"א 38 - הגשת תביעה כנגד דייר סרבן
        עו"ד תומר יפת | 22/08/2011 14:04

        מאי שלום, יש הכרח בהסכם לקבוע מנגנון מגובה בלוחות זמנים קצרים וקבועים לצורך נקיטת הליכים מול אותו דייר סרבן מול המפקח על הבתים המשותפים. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38