מענה לתושב ראשל"צ

  • הוספת 3 קומות במסגרת תמא 38
    שולה | 17/08/2011 12:11

    שלום הבניין שלנו בראשון לציון, כרגע יש 4 קומות. במסגרת התמא מעוניין היזם לבנות עוד 3 קומות, אם יש סיכוי שיאשרו לו את זה? ואם כן כמה אחוזי הסכמה הוא צריך לקבל מהדיירים?בנוסף, מאחר וכבר קיימת מצוקת חנייה באזור- רק לחלק מהדירות יש חנייה בבנין , תוספת של 18 דירות כמובן שתגרום עוד מצוקה, היזם מתחייב לעשות  מספר מכפילי חנייה אבל רק ל11 דירות. האם יש לנו אפשרות להתנגד בעירייה או לדרוש שאם מאשרים לו את כל 3 הקומות, יקימו חניון מיוחד עבור דיירי הבניין? (יש שמועות שאמורים להיות עוד פרויקטים של תמא באזור)אשמח לקבל תשובות לשאלותיתודה מראש

    • מענה לתושב ראשל"צ
      עו"ד טל דור | 21/08/2011 12:09

      כתושב ראשל"צ שבבניין בו אני מתגורר מתבצע פרוייקט תמ"א 38 - 3 קומות זה מעבר לתמ"א ומצריך 100% הסכמה של הדיירים (ניתן להוסיף עד 2.5 קומות). אמנם בזמנו מאיר ניצן והמהנדסת קושניר הגדילו את  התב"ע העירונית לעד 4 קומות אך לא ידוע על פרויקט כזה שאושר. בכל מקרה נושא החניות פתוח למו"מ וברור שככל שהקבלן/יזם מקבל יותר, כוח המיקוח לשכם כדיירים גבוה יותר ומכפילי חניה אינה דרישה מוגזמת (במקרים מסוימים אפילו לגיטימי לדרוש ולקבל פתרונות חניה תת קרקעיים). בכל מקרה כיום התחרות גבוהה בין הקבלנים באזור ראשל"צ וניתן לבדוק הצעות ממס' קבלנים כולל כמה חברות גדולות שנכנסו לאחרונה לשוק התמ"א 38 והן בעלות יכולת לספק פתרונות חניה. רצוי להיעזר בעו"ד מיומן כבר בשלב הראשוני והוא יכול לסייע לכם גם בניהול מו"מ יעיל מול הקבלן.מקווה שסייעתי לך.

      • תמ"א 38 - תוספת שלוש קומות חדשות בראשון לציון
        עו"ד תומר יפת | 22/08/2011 14:03

        שולה שלום, מצטרף עקרונית לתשובתו של עו"ד דור. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38