גובה שכ"ט

  • שכ"ט
    קרן | 08/08/2011 10:10

    שלום רב , אנוכי עו"ד המייצגת את הדיירים בפרוייקט תמ"א , היזם ערך הסכם אצל עו"ד מטעמו, מה השכר שנהוג לגבות מהדיירים במקרה בו ההסכם נערך ועליי לעבור על תוכנו וולוודא שכל דרישותיהם וחובותיו של הקבלן מעוגנות בו , כלל ועיקר הערבויות והבטוחות , במסגרת תפקידי מה החלק התיפקודי שעליי לבצע אם כי כבר יש הסכם? אשמח לתשובה מפורטת... תודה מראש.

    • גובה שכ"ט
      עו"ד טל דור | 08/08/2011 17:43

      הדבר תלוי בכמה גורמים. מיקום הבניין, כמה דירות/קומות יתווספו. באזור ראשל"צ יש כאלה שמשלמים גם 4,500 $ בו בזמן שאותו הקבלן/יזם מוכן לשלם 30,000 $ באזור ר"ג, צפון תל אביב והוד השרון. בסופו של דבר היזם/קבלן אמור לשלם לך את שכה"ט עבור הדיירים. כאשר התשלום מבוצע בהתחלה עם החתימה על ההסכם. בהצלחה

    • שכ"ט
      עו"ד אלון רפפורט | 08/08/2011 21:03

      שכר הטרחה המקובל עבור ייצוג הדיירים בפרוייקט תמ"א נע בין 35,000 ש"ח ל - 50,000 ש"ח, תלוי במספר הדירות ומספר הדיירים (לעיתים יש יותר בעלי דירות מדירות). בכל מקרה, היזם/קבלן הוא זה שנושא בעלות השכ"ט. חשוב כי תקפידי להסדיר עניין השכ"ט כבר בתחילת הדרך לרבות מועד התשלום וכיסוי המקרה בו לא כל הדיירים חותמים על ההסכם. אשמח לשוחח איתך אם תרצי.

    • תמ"א 38 - תפקיד עוה"ד
      עו"ד תומר יפת | 10/08/2011 18:14

      קרן שלום, לא הובן משאלתך אם הדיירים חתמו על ההסכם אם לאו. בכל אופן, כמובן שמן הראוי שעו"ד מטעמם יקח חלק בגיבוש ההסכם טרם חתימתו, כאשר שכר הטרחה נע ושונה בין עו"ד אחד למשנהו. לאחר חתימת ההסכם תפקידו של עוה"ד פיקוח על ביצוע ההסכם, קבלת ערבויות וכיו"ב. בהצלחה! בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38