תמ"א 38 - בדיקת קרקע

  • בדיקת קרקע
    רחלי כהן | 04/08/2011 17:50

    שמעתי שכדי לבצע תמא יש לערוך בדיקת קרקע מי מוסמך לבדוק מה בדיוק בודקים האם הבדיקה חד משמעית או יש לקחת חוות דעת נוספת

    • תמ"א 38 - בדיקת קרקע
      עו"ד תומר יפת | 05/08/2011 11:45

      רחלי שלום, בכל יציקה עושים בדיקת קרקע כדי לקבוע את צורת הביסוס. הבדיקה היא על ידי מומחה לכך ומי שאחרי לכל התהליך הוא הקונסטרוקטור של המבנה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • האם נתן למנוע תמא 38 בעקבות בדיקת קרקע
        רחלי כהן | 07/08/2011 06:16

        שאלתי היא האם ניתן למנוע ביצוע תמא 38 בעקבות בדיקת קרקע שנמצאה בלתי מתאימה.

        • מענה לרחלי
          עו"ד טל דור | 21/08/2011 12:59

          בדיקת קרקע קובעת את כדאיות הביצוע לאותו הקבלן. אם הקרקע בעייתית ניתן למצוא פתרונות שונים לבניה ולחיזוק אך זו כבר שאלה של כדאיות של הוצאות לעומת רווחים מהדירות שייבנו. בכל מקרה בד"כ ההסכם אינו בר תוקף עד לאישור העירייה, מה שנותן לקבלן ובמקרים אחרים גם לדיירים, אפשרות לסגת מההסכם (אך מקנה גם עילות כגון ניהול מו"מ בחוסר תום לב וכדומה).