תהליך הוצאת תב"ע

  • שאלה
    ליאורה | 01/08/2011 17:25

    הוגשה תב"ע שהועברה להפקדה אולם טרם הופקדה בוועדה המחוזית. רציתי לדעת אם חייבים לקבל הסכמה של 100% מבעלי הדירות לגבי הוספת יחידות דיור חדשות ונפרדות על הגג שהוא גג משותף בהתאם לנסח הטאבו?ואם אחד הדיירים מתנגד, האם הוא יכול לעכב את הוספת הדירות הנ"ל?

    • תהליך הוצאת תב"ע
      יוסי, מתעניין בתחום. | 01/08/2011 23:36

      לאישור התב"ע נחוצים חתימותיהם של 75% מבעלי הרכוש המשותף, מבלי להדרש להיבט התכנוני כמובן. וועדות התכנון השונות דנות בהיבט התיכנוני בלבד ולא בהיבט הקנייני, מלבד ההגבלה הנ"ל (כלומר, הצורך ב - 75%).עדיין, אין זה אומר שישנה אפשרות בנייה בפועל, כי הלא בכך תפגע זכות הקניין שיש לשאר הבעלים ברכוש המשותף.לצורך האיזון בין שני הצרכים - מחד הצורך לאפשר לאדם להרחיב את דירתו, ומאידך הצורך למניעת פגיעה בזכות הקניין - קבע המחוקק את מנגנון "תשלומי איזון", שעניינו, כפי המשתמע משמו, ככל שאחד מבעלי הרכוש המשותף לא מקבל הרחבה, או שהרחבה זו מצומצמת היא משכנו, ישא המרחיב בתשלומי איזון (ע"פ הסכמה או שמאי) בתשלום על השטח היתר הנבנה על ידו.תוכן אישור התב"ע, כמו האם לאשר הרחבת דירות קיימות או הוספת יח"ד נתון - למיטב ידיעתי - לשיקול דעת הוועדה הרלבנטית, בכפוף להגבלות הנ"ל.ראה: תיקון 18 לחוק המקרקעין,  וכן: http://www.justice.gov.il/MOJHeb/HagafLrishomMekakein/Subjects/

      • תמ"א 38 - שינוי תב"ע
        עו"ד תומר יפת | 05/08/2011 11:36

        שלום רב, מצטרף עקרונית לתשובתו המלומדת של יוסי. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38