תמ"א 38 - התנגדות לתמ"א

  • הסכמת דיירים
    פזית | 23/07/2011 19:13

    אחד הדיירים החל להניע את תהליך התמא מבלי לידע את כל דיירי הבניין, מסתבר שלדברי הקבלן לא ניתן להרחיב את כל דירות הבניין אלא רק כמחצית כאשר התכנית שסוכמה היא לתת לדירות שלא יורחבו חניה תת קרקעית. מיותר לציין שמחצית הבניין שיורחב נתן הסכמתו ולגבי החצי השני, לא הובא לידיעתו כלל (אני גיליתי במקרה מתוך שיחת חולין עם אחת השכנות) שאלותיי: 1. האם ניתן להניע תהליך שכזה מבלי להביא לידיעת השכנים כולם? 2.האם הגיוני שהעיריה (תל אביב) תתן לקבלן להרחיב רק חצי מהבניין תמורת שתי קומות? 3. האם במקרה כזה יש צורך ביותר מ66% הסכמה? 4. מה מקובל לעשות במקרים כאלה? לפצות את החצי השני של הבניין? הרי ערך חדר נוסף בתל אביב אינו שקול לחניה כמובן שאני מתנגדת לתכנית של היום, לחיות באתר בנייה במשך למעלה משנה ובסופו של תהליך "לזכות" בחניה כשאני לא מחזיקה רכב כלל. ועד הבית לא מתכוון לשתף פעולה בנושא פיצוי הצד של יורחב (מדובר ב7 מתוך 16 דירות) מה עושים??

    • תמ"א 38 - התנגדות לתמ"א
      עו"ד תומר יפת | 24/07/2011 06:51

      פזית שלום, זכותך להתנגד אם את חשה מקופחת. עדיף לך לנסות ולגייס כמה שיותר דיירים לתמוך בעמדתך כדי שההתנגדות שלך תהיה אפקטיבית. אולי במו"מ עם היזם אפשר לקבל יותר.אולי אפשר לא לבצע תמ"א בכלל. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38