תמ"א 38 - אחוז ההסכמה הנדרש

  • שכן בעייתי
    מעוניין מאד | 13/06/2011 15:04

    עו"ד יפת שלום רב אני בעל דירה בבנין של 6 דיירים בחיפה. הבנין משנת 54' ועומד בקריטריונים לתמ"א 38. פנינו ליזם שבחן את הבנין ואת התכניות בעירייה, בירר את הכדאיות שלו ואף השיג אישור עקרוני להוסיף עוד 2 קומות על הגג ולתת תמורה הולמת בעבור זה (שיפוץ כללי + חיזוק+מעלית+ציפוי אבן+ פיצוי לדירות מושכרות+חניות פרטיות לדיירים וכו') . הבנין שלנו בן 3 קומות ללא קומת עמודים (קומה ראשונה היא קרקע + 2 קומות מעליה). לבניין מוצמד שטח גדול ויקר שניתן להקים בו מגרש חניות פרטיות לדיירים והבנין עומד באזור מאד יוקרתי ומבוקש בחיפה. השכן מקומה אמצעית מתנגד נחרצות לכל מה ששאר השכנים רוצים מתוך מירמור / מסוכסך עם עצמו ועם שאר העולם / בטוח בהשקפת העולמו האקסצנטרית וכו'...... מרוב מירמור הלך השכן התמהוני ורכש דירה נוספת בבנין על מנת שיהיו לו 33% הצבעה מתוך סך ה 6 דיירים ושילם מחיר מופקע רק בכדי להשיג חזקה על עוד דירה. הוא גם הלך ושטף את המוח לבעלת דירה נוספת בקומת הקרקע וכעת אפשר לומר שזה על סטטוס של 50% בעד מול 50% נגד. ברור לי שהבנין לא ישרוד רעידה חזקה. יש מה לעשות? בגלל דפוק אחד אנחנו נידונים לאכול אותה? מה היית מציע? תודה מראש יוסי

    • תמ"א 38 - אחוז ההסכמה הנדרש
      עו"ד תומר יפת | 13/06/2011 23:38

      שלום רב, הצטערתי לקרוא את מה שכתבת. לצערי, בהעדר רוב של 66% לא ניתן יהיה לקדם את הפרוייקט. בהצלחה. בברכה, עו"ד תומר יפת, מנהל פורום תמ"א 38