אפשר תשובה בבקשה?

  • אחריות לליקויי בניה במסגרת תמ"א 38
    השואל | 04/06/2011 21:42

    שלום, כאשר חברה שמתעסקת בתמ"א 38 מבצעת בבניין תוספות של יחידות דיור חדשות וכן תוספות ליחידות הדיור הקיימות וחיזוק ושיפוץ כללי של הבניין, האם נהוג שבעלי הדירות הקיימות מקבלים אחריות בדומה למי שרוכש דירה חדשה, ואם כן - מה כוללת האחריות, מי נושא באחריות ולכמה זמן היא תקפה? אני יוצא מנקודת הנחה שיש ערבויות בנקאיות לתקופת הבניה, אבל מה שמטריד אותי זה מה שקורה נניח בתום שנה או שנתיים מהבניה, כאשר הבניין חס וחלילה מתחיל לשקוע מרוב העומס או שתוספות הבניה מתרחקות מהקירות הצמודים אליהן (וכבר קרו דברים מעולם) או בכל מקרה אחר של ליקויי בניה - מי הכתובת במקרה כזה? אני חושש מכך שבהנחה שמבצעת את התמ"א חברה ייעודית שעוסקת רק בתמ"א ונעלמת מהעולם מיד לאחר בניית הבניין (וזאת לעומת חברות בניה גדולות ומבוססות שקיימות כבר במשך עשרות שנים), אז גם אם ישנה אחריות לפי חוק המכר אז היא לא כל כך אפקטיבית ברגע שאין יותר למי לפנות. אם אני טועה ובפועל יש למי לפנות במקרה כזה - אשמח אם תעמידו אותי על טעותי. תודה רבה וסליחה על מבול השאלות - מדובר בנושא מאוד חשוב לי.

    • אפשר תשובה בבקשה?
      השואל | 06/06/2011 12:16

      מדובר בשאלה מאוד חשובה לי, ואפילו תשובה בסיסית תספק. תודה.

      • תמ"א 38 - אחריות בדק
        עו"ד תומר יפת | 08/06/2011 23:05

        שלום רב, כל בעלי הדירות החדשות מקבלים אחריות כמו כל רוכשי דירה חדשה וכך אף בעלי התוספות על החלק החדש. בד"כ נהוג להותיר ערבות בדק לשנה נוספת ויש להקפיד כי ההסכם אכן קובע כך. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38