מענה לאריאל

  • דיירי קומות עליונות מעוניינים לקבל את הדירות למעלה
    אריאל | 04/06/2011 19:06

    האם הקבלן מקבל תמיד את הקומה\קומות העליונות כחלק מהעסקה? מה קורה במקרה שדיירי קומה עליונה, שכל אחד מהם בעל זכות לחדר קיים בגג ( כל השאר שטחים ציבוריים משותפים לכל דיירי הבניין),מעוניינים לעבור לדירות העליונות שייבנו ע"י הקבלן ? אם דיירי הקומות התחתונות אינם מתנגדים למהלך שאותם דיירים קונים את הדירות, איך קובעים מה גובה הפיצוי שעליהם להעביר לשאר הדיירים ?

    • מענה לאריאל
      עו"ד טל דור | 05/06/2011 10:18

      התשובות לכל שאלותיך הן כי מדובר בעניין מסחרי של מו"מ. אם קבלן/יזם יסכים לקבל דירות ישנות במקום החדשות אז אין בעיה אך קשה להעריך אם קבלן יסכים לכך בשל כך שבמקרה כזה כדאיות העסקה מבחינתו תרד באופן משמעותי מאוד. גם לגבי פיצוי הדיירים בקומות התחתונות זה נושא למו"מ ולא ידע משפטי. ניתן להעזר בשמאי מקרקעין כדי להעריך מה ההפרש בין הדירה הקיימת לבין הדירה החדשה לכשתתקבל אצל אותם דיירים לעומת הדירות המחודשות של הדיירים בקומות התחתונות ואז לגזור מכך פיצוי.מקווה שסייעתי לךבברכהטל דור, עו"ד

      • תמ"א 38 - רכישת דירות הגג על ידי דיירים קיימים
        עו"ד תומר יפת | 08/06/2011 23:04

        שלום רב, עצם חלותה של תב"ע לחדרי יציאה על הגג עדיין לא הופך את דיירי הדירות למעלה לבעלי זכות עודפת בגג. יש לבחון איך מוגדרות בדיוק הזכויות. לגבי כל היתר, מדובר בעניין מסחרי אם כי איני רואה שום יזם שיסכים לוותר על הדירות למעלה אלא כמובן במחיר רכישה הוגן. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38