שמוליק שלום רב

  • זמן המתנה
    שמוליק | 04/06/2011 13:42

    שלום ברצוני לדעת מדוע צריך להמתין כל כך זמן עד לקבלת כל האישורים כאשר יש חוזה בין בקבלן לדיירים וכל הצדדים מעונינים לבצע את הפרוייקט ( תמה 38 ) .

    • שמוליק שלום רב
      עו"ד טל דור | 05/06/2011 10:35

      במענה לשאלתך בדבר הזמן הרב שיש להמתין התשובה לכך נעוצה בכמה גורמים:א. היזם/קבלן צריך להכין תכניות בנייה בליווי צוות של אדריכלים, מהנדסים, אישורי כבאות, אישורי חברת המים לגבי לחצים, אישורי חב' חשמל, בדיקות קרקע, מודדים, לפעמים נדרשות גם בדיקות תרמיות בתקרת הדירות בקומה האחרונה.ב. לאחר שהתכניות מוכנות יש להגיש אותן אל נציגי הדיירים ורצוי שאלה יעבירו אל מהנדס בניין ו/או אדריכל מטעמם שיבדוק את התכניות ויעיר הערות ורק לאחר התיקונים הדיירים חותמים על התכניות כפי שיוגשו לעירייה.ג. לאחר הגשת התכניות העירייה מוציאה נוסח פרסום שעל הקבלן לפרסם ב-3 עיתונים, לשלוח מכתבים לדיירי הבניינים הסמוכים העלולים להפגע מהשינוי ולמתנגדים בבניין (אם קיימים) וכן לפרסם ברחוב באמצעות תליית מודעה. התנגדות יש להגיש תוך 14 יום ואז התכנית עוברת לעירייה לאישור גם אם אין התנגדויות ואם יש - מתקיים דיון בהתנגדות.ד. העירייה ו/או המועצה המקומית, צריכה לבחון את התכניות האם הן מתיישבות עם ההיבט התכנוני העירוני, המחוזי והארצי, האם קיימות חריגות מקווי המתאר, האם נדרשות הקלות, האם  מדובר בשינוי מהותי, האם יש חניות לכל הדירות המתווספות והאם ניתן למצוא תחליף כמו כופר חניה, האם התשתיות האזוריות יכולות לעמוד בעומס שיתווסף וכן הלאה. במידה והוגשו התנגדויות העירייה תדון בהן באותו המעמד ו/או תשלח לתגובה ותקיים דיון לאחר קבלת התגובה להתנגדויות.ה. רק לאחר שהאישור יתקבל הקבלן יפנה לבנקים לקבלת ערבויות שיומצוא לעו"ד של הדיירים, וכן לביצוע רישום הערת אזהרה על החלק המשותף לצורכי קבלת הליווי הבנקאי. לאחר מכן יוכל הקבלן להתחיל לבנות.כל התהליך הזה יכול לארוך זמן רב מאוד. אך יש לשים לב כי במידה וזה נמשך מס' שנים, רצוי לפנות עם עו"ד של הדיירים במכתב ולבקש אסמכתאות כיצד הקבלן התקדם שאם לא כן ניתן יהיה להתריע בפניו כי החוזה יבוטל ותהיו רשאים לפנות לקבלן אחר. מקווה שסייעתי לךבברכהטל דור, עו"ד

      • תמ"א 38 - זמן רב לתהליך של תמ"א
        עו"ד תומר יפת | 08/06/2011 23:02

        שלום רב, לא יכול הייתי לפרט יותר. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • -

        -