תמ"א 38 - סגירת מרספת

  • חוסר שיויון במרפסת
    דב | 01/06/2011 21:45

    בבנינינו הגיעו לאחר מו"מ ארוך להסדר עם יזם שיקבל את זכויות הבניה תמורת בנית ממ"ד ומרפסת לכל דייר. מכיון שהמרפסות מסודרות כמרפסות שמש (ואף סוכה) לכל דייר המרפסת במקום אחר, . בעוד לכל השכנים המרפסת היא מול רחוב\חניה וכדו' ותצא מהסלון המרפסת שתהיה לנו ע"פ התוכנית תצא מהמטבח ותהיה בתוך "מובלעת" כך שתהיה חסומה משלשת הכיוונים כשרק קיר אחד פתוח כשגם הוא פונה לבניין מולינו במרחק של מטרים בודדים. בעקבות כך פנינו אל היזם ודרשנו שיתקין לנו תריסים למרפסת כדי שלפחות תהיה לנו פרטיות, וכמו כן דרשנו שיתקין לנו גגון (לפרגולה בסיסית הוא התחייב לכולם) כדי שאם אין לנו מרפסת נוף שלפחות יהיה לנו שימושים אחרים במרפסת. במענה לדרישות אלו ענה היזם שאינו יכול לההענות להם משום שיצור חוסר שיויון בין הדיירים וכמו כן לא יאשרו לו לסגור את המרפסת ע"י תריסים וכו'. שאלותינו הם 1. האם המצב שבו המרפסת שלנו ממוקמת במקום שאין נוף ושמש כנ"ל ויש היזק ראיה אינו מהוה חוסר שיויון והאם ביכולתינו לדרוש פיצוי ע"ז או שיעשו כבקשותינו. 2. האם באופן עקרוני זה נכון שבתמ"א לא מאשרים בתוך ה25 מ"ר את סגירת המרפסת. 3. כמה סיכויים יש שיענו לדרישותינו. יש לציין שרוב הדיירים חתמו כבר על החוזה. וכמו כן יש חלק מהדיירים שמחמת אילוץ המרפבת שלהם סגורה. בתודה דב

    • תמ"א 38 - סגירת מרספת
      עו"ד תומר יפת | 05/06/2011 08:26

      דב שלום, ניתן לסגור עד 25 מ"ר במסגרת התמ"א. כל היתר, זהו עניין מסחרי גרידא שאין לו קשר לשאלה משפטית. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38