את מי להעדיף

  • האם היזם מבטיח דברים שהוא לא יכול לקיים?
    חמדה מגבעתיים | 19/05/2011 00:10

    קיבלנו 2 הצעות לתמ"א: האחת מיזם שהיה מעורב בפרוייקטים של תמ"א 38 שהובאו לידי סיום בנייה והשנייה מקבלן שעוד לא עסק בתמ"א 38. ההצעה של היזם צנועה יחסית להצעה של הקבלן שכן הם טוענים שהם מעדיפים לא להבטיח הבטחות מופרזות שלא יוכלו לעמוד בהן, מנגד הקבלן מבטיח מעל ומעבר (כולל התחייבות על שיפוץ פנימי של הדירות של עד מאה אלף שקל ,מרפסת גדולה יותר וחניון תת קרקעי- כל זה ללא תוכנית אדריכלית מפורטת ו\או אישור עקרוני מהעירייה). האם כדאי להעדיף מישהו בעל ניסיון עם הצעה צנועה יותר אך מספקת בהחלט או לנסות למקסם את הרווח של הדיירים וללכת עם מישהו שהוא פחות מנוסה בעניין הספציפי הזה? בתודה מראש, חמדה.

    • את מי להעדיף
      עו"ד טל דור | 24/05/2011 09:04

      חמדה שלום רבכעקרון שאלתך הינה שאלת כדאיות ולא שאלה משפטית. הדבר דומה לשאלה האם להשקיע את כספי בבורסה ולמקסם את הרווחים עם סכנה להפסד או ללכת על בטוח ולהשקיע בפק"מ. בכל מקרה קבלן חסר ניסיון וללא תכניות יכול להוות סיכון גדול מידי. מצד שני יזם המציע מעט מידי כאשר מדובר בבניין בגבעתיים כמו שהצגת, זו לא הצעה אטרקטיבית (לא ניתן להשוות בניין בגבעתיים לבניין בבת ים או אשדוד מבחינת שווי הדירות שייבנו ובהתאם יש לקבל מהקבלן/יזם תוספות נוספות על אלו הניתנות בערי הפריפריה). או שתנסו להשיג מהיזם תוספות נוספות או שהייתי מציע לכם לבדוק הצעות נוספות. באינטרנט קיימות חברות רבות העוסקות בכך. אני למשל כמייצג בניינים כבר בשלב מוקדם פונה לקבלת מס' הצעות מיזמים/קבלנים בעלי ניסיון וכמובן שיש משקל גם למהירות הבניה, איכותה, בדיקה ותשאול דיירים בבניינים בהם בוצע או מבוצע הפרויקט לגבי עמידת היזם/קבלן במועדים ובתנאים (רעש תקלות ותיקונם), גובה הערבות המוצעת וכו'. רק לאחר מכן יש לחתום על הסכם עקרוני אך רצוי שעו"ד מטעמכם יהיה מעורב כבר בשלב זה ויבדוק גם שהיזם/קבלן לא יחתים אותכם על "הסכם עקרוני" כובל ללא יכולת לצאת ממנו היה ויתברר כי הוא אינו יכול לספק את הסחורה כפי רצונכם.מקווה שסייעתי לך.בברכהטל דור, עו"ד

      • תמ"א 38 - הבטחות ריקות מתוכן
        עו"ד תומר יפת | 24/05/2011 15:19

        חמדה שלום, בהבנתך המעמיקה כתבת את התשובה בתוך שאלתך וברור כי עדיף להעדיף יזם מנוסה, צנוע שיכול ומסוגל לעמוד מאחורי הבטחותיו ולא קבלן שאין שום הסבר מניח איך הדעת הכיצד יעמוד בהבטחותיו. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38