זיקת הנאה הסבר פרקטי

  • זיקת הנאה-שאלה מעניינת ומסובכת
    גלילאו | 15/05/2011 14:07

    יש בניין שצמוד אליי שרוצה לעשות תמ"א38, הבניין הנוסף רוצה לעשות חניה אבל יש לו אפשרות לגישה רק דרך השביל חניה שנמצא אצלנו במגרש.פנה היזם לדיירים אצלנו וביקש זיקת הנאה, הדיירים לא הסכימו בגלל סכסוך עבר עם אחת השכנות בבניין. האם אני כדייר אחד מתוך שש יכול לאפשר את זיקת ההנאה כמו שאני עובר עם הרכב שלי, כך גם לכל שאר הדיירים בבניין הסמוך?

    • זיקת הנאה הסבר פרקטי
      ארז | 16/05/2011 23:59

      אם הבנתי נכון, יש לבעלי המגרש השכן זיקת הנאה לעבור במגרש שלכם. מה שאומר שאינכם יכולים לתכנן לעצמכם שינויים במגרש שיפגעו בזיקת ההנאה של השכנים. ממליץ לכם לבדוק אופציה לשת"פ אם יבצעו תמ"א בבית ליד, - כניסה משותפת וחניון משותף. ייתכן וכדאי לשלב את הפרוייקטים כך ששני המגרשים יהנו מביצוע חיזוק. בסופו של דבר, היום בו תרעש הארץ יגיע, וכדאי להיות ערוכים.

      • תמ"א 38 - זיקת הנאה
        עו"ד תומר יפת | 18/05/2011 09:03

        שלום רב, מצטרף בעיקרון למה שכתב ארז. זיקת הנאה הנה זכות במקרקעין כמו כל זכות אחרת. היא נרשמת כמובן בטאבו. אתה אינך יכול ליתן יותר ממה שיש לך. דהיינו, אתה יכול ליתן זכויות מסוג של זיקת הנאה בנכס שלך ללא צורך בשום הסכמה. יחד עם זאת, מתן זכויות ברכוש המשותף דורש כמובן רוב שכיום אינו קיים. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38