כל הכבוד

  • האם המכתב מנוסח כראוי?
    רווית | 21/04/2011 23:24

    יום חמישי 21 אפריל 2011 ‏י"ז ניסן התשע"א – חול המועד פסח. -מבלי לפגוע בזכויות-   לכבוד:   מאת:     א,ג,נ.   הנדון: התנגדות מוחלטת לבנייה בגג בניין רחוב X בפתח תקווה     שלום רב,   1.     רכשתי את הדירה לפני כשלוש שנים בידיעה שקיים נוף ופתחי אוויר מצד מזרח ודרום. תוך שלכך ערך משמעותי בעיני וגורם מרכזי ברכישת דירה ספציפית זו. בניית קומה ו/או קומות המתוכננת בבניין הממוקם ברחוב X בפתח-תקווה, תגרום: 1.1.                     חסימת מרבית קו הנוף וקו האוויר. 1.2.                     פגיעה בפרטיות וצורך לסגור רוב הזמן את התריסים (שהם מרבית תריסי הבית). 1.3.                     תוריד את ערך הבית ואת האטרקטיביות שקיימת בו כעת. 1.4.                     עלול לגרום להצללה וירידת ערך נוספת. 1.5.                     במהלך השיפוצים והבנייה יהיה אבק ורעש דבר שיגרום לטרדה משמעותית ומעלה את סיכון הסובבים דבר שבעצמו יוריד גם כן את ערך הדירה ואף עלול לסכן את מבקרי הבניין והפיכת האזור לאזור בנייה במקום לטיפול בבעיה הספציפית שהיא רק מיגון הבניין לצורך תמ"א 38. 1.6.                     כרגע אישה סיעודית וקשישה מתגוררת בדירה, ואבק ורעשים יכולים רק לדרדר את מצבה. והקשישה עברה לשם בעיקר בשל השקט והשלווה. כמו כן גרים גם ילדים ותינוקות בבניין סמוך. 1.7.                     נמסר לאחרונה באמצעי התקשורת בעקבות רעידת האדמה העזה ביפן, כי תמ"א 38 למיגון מפני רעידות אדמה מאוד חזקות לא בטוח תסייע. 1.8.                     בשנה שעברה נפער בור גדול בקרקע (עומק של כ- 4 מטרים וברדיוס של כ- 1 מ') בקרקע הסמוכה לבניין (שנסתם בינתיים) והדבר מצביע על אי יציבות הקרקע באזור. בניית קומות נוספות בבניין הממוקם כ- 5 מ' מאותה קרקע שככל הנראה גם לא יציבה, אינה יכולה לכאורה לסייע בביטחון הדיירים. 1.9.                     הוספת דירות דיירים לאזור הצפוף גם כך, תגביר את העומס על הכביש (בעל נתיב אחד לכל צד), תגדיל את בעיות החניה באזור שחמורות גם כך ותעמיס על מערכת הביוב העירונית שגם כך נסתמת אחת לכמה חודשים. 2.     אנו מתנגדים מכל וכל להוספת שתי קומות. וגם הוספת קומה אחת הינה פגיעה בפרטיות ופגיעה בשיקולי המחיר ששילמתי על דירה זו לפני כשלוש שנים. אין בין הקמת קומות ובין מימוש תמ"א 38 כל קשר בטיחותי, אלא אדרבה ואדרבה – יאריך זמן מימוש תמ"א 38.   3.     אנו מודיעים בזאת שבכל מקרה נבקש פיצוי על הורדת ערך הדירה והמפגעים הצפויים באזור מכל המשתמע מכך וכפונקציה ישירה לתרחישים בפועל בבניית קומות כלשהן.   4.     יובהר כי אם הדיירים ברחוב X בפתח תקווה, מעוניינים ביישום תמ"א 38. אין לנו התנגדות לכך. אדרבה ואדרבה שיחזקו את בניינם מפני רעידות אדמה. אך לא על חשבון הורדת נכסינו ולא על חשבון איכות חיינו ולא בכך שהדבר יהווה הפרעה זמנית על אחת כמה וכמה קבועה עבורנו כפי שתואר לעיל.   5.     יובהר כי הוספת דירות רק תגביר את האבק, הרעש, העומס ומשך זמן ההליך.   6.     יובהר כי אין כל קשר בין עמידה בתקן תמ"א 38 לצורך בבניית קומות נוספות ואף לא בקומה נוספת אחת. בניית קומה ו/או קומות נוספות בגג בניין X בפתח-תקווה, הן שיקול כלכלי נטו לקבלן ו/או לדיירים ברחוב X בפתח תקווה ולא שיקול בטיחותי כלל וכלל והיא בניגוד כולל לאינטרס הציבורי באזור.   7.     אם לשכנים חשוב יותר לביטחונם יכולים הם למצוא אפשרויות אחרות לרבות הוצאה כספית שלהם. ולא באמצעים שפוגעים בסובבים אותם. אם חייהם חשובים וביטחונם חשוב שישקיעו מכספם.   8.     על כן, מכל האמור לעיל, נבקש למנוע אישור כלשהו לבניית קומה ו/או קומות בגג בניין רחוב X בפתח-תקווה. ולמציאת פתרון ואפשרויות אחרות לחיזוק בניין רחוב X על חשבונם של הדיירים המתגוררים ברחוב X בפתח-תקווה ולא על הסובבים לבניין זה.   9.     אם בכל מקרה הועדה תאשר בנייה על גג X בפתח תקווה, אנו מודיעים בזאת כי נתבע תביעה נזיקית וכל תביעה אחרת הקשורה לירידת הערך וכל סוגי הנזקים המצטברים ו/או אחרים הנובעים מכך. חשוב שדיירי בניין X בפתח תקווה יהיו מודעים לכך מהפן הכלכלי והפן של סיכון-תועלת, ויכניסו זאת לחישוב הכלכלי עבור עצמם, שככל הנראה הוא חשוב מאוד עבורם. יובהר שהודעת התנגדות זו היא גם הודעה מפני חשיפה לתביעות שהם ייחשפו להם במעשיהם.   בברכה, דיירת בבנין X-2

    • כל הכבוד
      איציקידנה | 22/04/2011 21:49

      אני לא עו"ד, אבל כל הכבוד

      • תמ"א 38 - מכתב התנגדות
        עו"ד תומר יפת | 26/04/2011 11:04

        שלום רב, אכן, כתיבה יפה. קשה לדעת מה תהא החלטת הוועדה אם כי הנטייה כיום היא לאפשר פרוייקטים של תמ"א 38 למרות ההתנגדויות. בכל מקרה, בהצלחה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38