מענה לגלית

  • חתימה על כתה הסכמה
    גלית | 04/04/2011 23:03

    שלום רב, השכנים ואני חתמנו על כתב הסכמה לבניית קומה נוספת שבתמורה נקבל את הדברים שמציעים ביישום תמ"א 38 - חיזוק הבניין ,מעלית,חנייה לכל דירה שיפוץ מקלט והלובי אולי מרפסות וכ"ו .השאלה שלי היא האם ניתן להפר הסכם זה במידה ונרצה להחליף יזם וקבלן ?עדיין לא לקחנו עורך דין ומפקח בניה ,כי חשבנו שקודם כל צריך לקבל את האישור מהעייריה לפרויקט וחתימה זו חשובה לאישור, ללא התחייבות ליזם. במידה ואין אישור מהעיריה אז גם ככה לא ניתן לעשות כלום ,אז למה לקחת עורך דין מההתחלה. אני מבינה שטעינו ,רציתי לדעת עד כמה טעינו והאם ניתן להפר הסכם זה במידה ונרצה. תודה מראש על ההתייחסות.

    • מענה לגלית
      עו"ד טל דור | 05/04/2011 09:30

      גלית שלום רב,ראשית תמיד ניתן להפר הסכם אך עלולות להיות לכך השלכות שתתבעו על כך. לשם מענה ספציפי יש לראות על מה חתמתם ומהם תנאי ההסכם. באופן עקרוני כתב ההסכמה אינו לשם קבלת אישור עירייה אלא כדי שהיזם/קבלן יוכל לפנות למחללקת ההנדסה באותה עירייה ולקבל לעיונו את תוכניות הבניין לברר האם הבניין מתאים לתמ"א ומהן זכויות הבניה כדי לבדוק את הכדאיות מבחינתו. כבר בשלב זה רצוי מאוד לבדוק את המסמך  באמצעות עו"ד מומחה בתחום הנדל"ן ובתמ"א 38 בפרט ורצוי שהמסמך יהיה מוגבל בזמן. כבר נתקלתי ביזמים או קבלנים שלאחר שלוש שנים ויותר ללא כל ע"ד שלהם שהדיירים לא יפנו ליזמים אחרים. רצוי גם לקבל הצעות ממס' יזמים בטרם שמחליטים להתקשר עם יזם כזה או אחר, לבדוק עבודות שהוא ביצע או החל לבצע, לפנות לדיירי בניינים בהם בוצעו ומבוצעות העבודות לשאול אותם האם הם מרוצים מהתקדמות העבודה, משעות העבודה, מעמידה בזמנים, מאיכות העבודה וכדומה.מקווה שסייעתי לך.בברכהטל דור, עו"ד

      • תמ"א 38 - כתב הסכמה
        עו"ד תומר יפת | 14/04/2011 12:16

        מודה לעו"ד דור על תשובתו ומצטרף אליה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38