תמ"א 38 - ייעוץ לגבי התקדמות בתמ"א 38

  • זקוקה לייעוץ
    דפי | 09/03/2011 00:17

    פרויקט תמא בבנין בו מתגוררת אמי בשלב שלפני החתימה. מדובר בבנין של 9 דיירים. את הפרויקט מובילים שניים שרכשו דירות בבניין. מתוכננת תוספת של 2 קומות + פנטהאוז - סה"כ 7 דירות. כל אחת מהדירות הקיימות תורחב בממ"ד + מרפסת שמש + הרחבת חדר קיים סה"כ כ- 25 מ"ר. בדירה של אמי אין את ההרחבה הנוספת של חדר מעבר לממד ומרפסת קטנה יותר, אלא כ- 2-3 מ' של מסדרון ושירותים. חשוב לציין כי אין מגבלות ואילוצים של הרחבת שטח מדירתה, נהפוך הוא. אלא שאמי הקשישה אינה מבינה ולא היתה מעורבת כמו שניים האחרים בכל התוכניות, וכעת הם מציבים לה אולטימטום ו"מאיימים" שילכו למפקח ושזה יעלה לה עשרות אלפי דולרים, והיא נבהלה. אמי רוצה לחתום אולם היא מעוניינת שיתייחסו לתוספת האפשרית שמגיעה לה בצורה הוגנת, מה שלא נעשה ביחס לדירות האחרות שאלותי: 1. האם הפרויקט יכול להתקדם ללא חתימתה, בהתחשב בכך שיש תוספת של 7 דירות חדשות בבניין של 9 דירות? 2. לאיזה גורם ניתן לפנות שילווה את התהליך עבורה (נא לא להפנות אותי לעו"ד של הדיירים, שכן הוא דיבר בשמם של שני החברה המובילים). 3. בתוכניות הבנייה נעשו טעויות וחלק משטח הבית הנוכחי שלה "סופח" לשכנים. הם ביקשו שתחתום על ההסכם ואמרו ש"זה לא קשור" ושהתוכניות יתוקנו. מאוד אודה לכם על ייעוץ ראשוני והפנייה לכל גורם מתאים.

    • תמ"א 38 - ייעוץ לגבי התקדמות בתמ"א 38
      עו"ד תומר יפת | 14/03/2011 09:07

      דפי שלום, ככל שאין לך אמון בעוה"ד של הדיירים הרי שאת צריכה לפנות לעו"ד אחר מומחה לתחום שיתן לך ייעוץ קונקרטי לגבי המקרה שלך. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38