תמ"א 38 - בניין שהינו פחות מ - 400 מ"ר

  • דו משפחתי
    מרים | 22/02/2011 13:11

    שלום, אני גרה בבית דו-משפחתי. החלק שלנו נבנה לפני 1980, ואילו הדו-משפחתי שלנו נבנה כשנתיים מאוחר יותר. יש לנו קיר משותף. חלק מהבית שלנו נשען על עמודים דקים. כל אחד מהחלקים (שלנו וה"דו") הוא בשטח של קצת יותר מ200 מ"ר. שאלותי: א. האם העיריה תתיחס אלינו כאל מבנה אחד ששטחו עולה על 400 מ"ר או שאנחנו נחשבים שני מבנים נפרדים, שרק אחד מהם נבנה לפני 1980? ב. לגבי מבנים שאינם עולים על 400 מ"ר, האם מותר לסגור את כל קומת העמודים המפולשת, או שאפשר לסגור אותה רק עד לשטח של 25 מ"ר? המון תודה מראש! :-)

    • תמ"א 38 - בניין שהינו פחות מ - 400 מ"ר
      עו"ד תומר יפת | 26/02/2011 20:21

      שלום רב, על בניין של פחות מ - 400 מ"ר התמ"א אינה חלה. לגבי הבניין - מה שקובע הוא מועד הוצאת היתר הבניה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38