תמורה

  • איזון תמורה לדיירים
    מאיר | 18/02/2011 15:10

    שלום, האם חלה על הקבלן חובה להעניק לדיירים תמורה שווה? כלומר האם ייתכן ודייר אחד יקבל תוספת של ממ"ד ואחר יקבל תוספת של ממ"ד וחניה? האם ישנה אפשרות לדרוש איזון תשלומים/ איזון תמורה?

    • תמורה
      עו"ד רונן קגן | 23/02/2011 08:29

      מיקי שלום, בעקרון ברוב העסקאות שאני מכיר התמורה לכל הדיירים הינה זהה. יחד עם זאת, קיימות עסקאות בהן התמורה משתנה בין דירה לדירה על פי האילוצים והנסיבות. לדעתי יש לנהל משא ומתן עם הקבלן בעניין זה ואם אין נסיבות המצדיקות זאת, לדרוש תמורה זהה.

      • תמ"א 38 - תמורות שונות לחלק מהדיירים
        עו"ד תומר יפת | 26/02/2011 20:06

        מאיר שלום, לעיתים אין מנוס מתמורה שונה. אני בהחלט מכיר עסקאות בהם פוצו יתר הדיירים בן בכסף ממש ובן בשיפוץ בתוך הדירות. אלו יחסית עסקאות נדירות ויש להן השלכות מס. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

        • איזון תמורה
          מאיר | 11/03/2011 21:25

          שלום, אילו השלכות מס קיימות בגין תמורה זו (כספית או בתוך הדיהר)?