הכל תלוי בהסכם עם הקבלן

  • ייצוג משפטי
    שירלי | 06/01/2011 08:41

    בוקר טוב, אני ממש שמחה למצוא את האתר הזה. תבורכו על העבודה. העו"ד שמצייג את הדיירים בבניין שלנו מייצג גם את הקבלן. נראה כי הייצוג שלנו לוקה בלשון המעטה והעו"ד נוטה בבירור לצידו של הקבלן. האם הדיירים יכולים לדרוש מהקבלן לממן עו"ד אחר שייצג רק אותם? תודה

    • הכל תלוי בהסכם עם הקבלן
      עו"ד טל דור | 11/01/2011 12:21

      אם חתמתם כבר על הסכם עם הקבלן יש לקרוא אותו ולבדוק האם הוא מממן את עלות העו"ד טעם הדיירים אם לאו. אם עדיין לא חתמתם על הסכם, יש לדרוש כי יוסף סעיף בו הקבלן ימממן את עלות שכ"ט העו"ד שייבחר מטעם הדיירים ורצוי גם לחייבו למממן את עלות שכ"ט מפקח הבניה שתקחו. כמובן שייצוג הדיירים באמצעות העו"ד של הקבלן מהווה ניגוד עניינים ואינו רצוי בלשון המעטה. כאמור הנוהג הוא שהקבלן מממן את עלות שכ"ט העו"ד אך כאמור זה תלוי בכך שסעיף כזה יהיה בחוזה ביניכם. מקווה שסייעתי.

      • תמ"א 38 - ייצוג על ידי עורך דין
        עו"ד תומר יפת | 12/01/2011 09:43

        שרלי שלום, פנייתך זו מסבירה את השאלות הקודמות שלך . . . אסור לעו"ד להימצא בניגוד עניינים שכזה. חד משמעית, אתם זקוקים לעו"ד מטעמכם. שכרו ישולם על ידי היזם זה נכון אך חובת הנאמנות שלו היא כלפיכם בלבד. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

        • ייצוג
          ע"ד רונן קגן | 12/01/2011 11:04

          אני מצטרף לדעתם של חבריי עורכי בדין. נתקלתי באחרונה במספר מקרים בהם דיירים חתמו על הסכמים ללא ייצוג על ידי עו"ד. ברגע שמתעוררות בעיות מתברר להם עד כמה מצבם אינו מניח את הדעת מבחינה משפטית, וזאת בלשון המעטה. לדוגמא, כפי שעו"ד יפת ציין בתשובה לשאלותייך - גובה ערבויות בלתי מספק, חוסר בבטחונות לחבות במסים ועוד.