תמ"א 38 - בירור מצב תכנוני / משפטי

  • הכללת שטח "רגיל" בפטורי התמ"א במקום קומת עמודים
    משה חיים | 06/01/2011 00:20

    שלום רב, שמעתי שהתיקונים האחרונים התייחסו לקומת עמודים ולתחליפיה ולכן אבקש לברר : התב"ע הרגילה על הכרמל בחיפה מאפשרת בניית 3 קומות מעל קומת עמודים מפולשת ובסה"כ 4 קומות. אם נבנות דירות בקומת העמודים הרי שבסה"כ מותר יהיה לבנות רק 3 קומות. במסגרת תמ"א 38 מעניקים בחיפה (1) בניית קומה עליונה אחת נוספת על הגג (2) ניצול קומת העמודים המפולשת. שאלתי מתייחסת למצב בו אין קומת עמודים מפולשת - כיוון שהיא כוללת דירות למעט חדר כניסה קטן - ולכן נשאלת השאלה מה האופציות לקבל שטחים אחרים במסגרת תמ"א 38 במקום קומת העמודים : (1) האם במקרה כזה ניתן לנצל לצורכי התמ"א (כמובן עם הפטורים של התמ"א מהיטל השבחה וממס שבח) שטחים אחרים כגון קומת מסד מתחת לקומת העמודים, או אפילו לנצל תוספת בנייה הצידה (אגף חדש) שניבנה תוך ניצול אחוזי הבנייה הקיימים ? (2) במקרה שהבניין הקיים מכיל רק 2 קומות (ללא קומת עמודים), מה שמאפשר בניית קומה 3 ע"ח יתרת אחוזי הבנייה ומעליה קומה 4 ע"ח תמ"א 38 : האם במקרה כזה ניתן יהיה לקבל את קומה 3 כתחליף של קומת העמודים (שאיננה) בתנאים של תמ"א 38 (דהיינו, ללא תשלום היטל השבחה ומס שבח) ? תודה רבה מראש, משה חיים

    • תמ"א 38 - בירור מצב תכנוני / משפטי
      עו"ד תומר יפת | 12/01/2011 09:42

      משה שלום, שאלתך מורכבת יחסית ואינה מתאימה למענה בפורום. לטעמי, אתה זקוק לייעוץ פרטני. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38