תמ"א 38 - אחוז ההסכמה הנדרש

  • תוספת שלוש קומות לבניין
    ענת | 11/12/2010 22:11

    שלום. פעם ראשונה שאני בפורום ושמחתי לגלות שיש פורום כזה. בבית הורי המבוגרים (מתקרבים ל 90) יש דרישה של דיירים לבניית קומה תחתונה של דירות גן ושתי קומות עליונות. מדובר בבית בן 5 קומות. הקומה ה 5 דופלקס של קוטג'ים ולהורי דירה כזאת. מה אחוז ההסכמה הנדרש על פי חוק לביצוע הרחבה כזאת במסגרת התמ"א 38? המון תודה

    • תמ"א 38 - אחוז ההסכמה הנדרש
      עו"ד תומר יפת | 14/12/2010 09:38

      ענת שלום, לפי מה שתיארת היזם יצטרך לבנות הן מכוח זכויות המקונות בתמ"א והן מכוח זכויות המוקנות בתב"ע. לצורך מימוש זכויות מהתב"ע יהא עליו לקבל 100% הסכמה מאת הדיירים. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • תודה ומשהו למחשבה למשתתפי הפורום
        ענת | 15/12/2010 21:45

        תודה רבה על התגובה המהירה. רציתי לעניין את כולם בכתבה שפורסמה בכלכליסט לפני כשבוע על שלושה בניינים שדרייריהם החליטו לבצע את התמ"א באופן עצמאי. משהו כמו קבוצות רכישה. http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3439027,00.html אם הקישור לא עובד חפשו בכלכליסט לפי המילים תמ"א 38

      • עוד שאלת הבהרה
        ענת | 15/12/2010 22:13

        שלום. הבנתי שקיימת הצעה לתיקון החוק של תמ"א 38 כך שאם קבלן ירצה לבנות למעלה מקומה אחת בבניין הוא יזדקק לרוב של 55% בלבד מבעלי הדירות. האמנם? האם החוק כבר עבר קריאה ראשונה? מה ידוע לך על כך? בנוסף - מה קורה אם במצב הקיים היום רק הורי מתנגדים? והאם למי שיש דירה גדולה יותר בבניין (מדובר בקוטג'ים) יש אחוז גבוה יותר לעומת בעלי דירות רגילות כשבאים לבחון אחוזי הסכמה? תודה