תמ"א 38 - סדר הפעולות

  • מהו סדר הפעולות בתמ"א 38?
    רוי | 02/08/2010 20:12

    שלום לכם.רציתי לדעת אחת ולתמיד מהו סדר הפעולות בתמא 38 כי אני מבולבל- אני שואל מצד היזם-קודם משיגים הסכמה של שני שליש מהדיירים- אח"כ מגישים תוכניות לעיריה- אח"כ יש שבוע להגשת התנגדויות- ההתנגדויות המוצקות עוברות לועדת ערר המכריעה בענין- אם אין יותר התנגדויות מוצא היתר בנייה.אני צודק מבחינת סדר הפעולות?שאלה נוספת- האם ניתן לעשות תמ"א 38 ללא מעלית (אם הדיירים מסרבים למעלית או במקרה שיש כבר מעלית ובכל זאת עושים תמ"א 38 כמו ברידינג 18 בתל אביב).תודה רבה מראש על עזרתכם.

    • תמ"א 38 - סדר הפעולות
      עו"ד תומר יפת | 08/08/2010 01:39

      רוי שלום, מה שתארת די נכון אם כי יש הרבה ניואנסים והתהליך בד"כ מורכב קצת יותר. באופן עקרוני ניתן לבצע במקרים שבהם תארת חיזוק גם ללא הוספת מעלית (כמו במקרה שבו היא כבר קיימת). בהצלחה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38