תמ"א 38 - בניה בכניסה אחת מתוך מספר כניסות

  • אפשרות לתמ"א רק בכניסה אחת בבנין רכבת
    רונית | 23/05/2010 10:08

    שלום רב, 1. מה % הדיירים שצריכים להסכים לתמ"א בנייה על הגג? 2. האם אפשר לעשות תמ"א רק לכניסה אחת מתוך 4? 3. האם יש אפשרות לחייב בתמ"א שאר הכניסות? 4. האם אישור בנייה לכניסה אחת (לא תמ"א) גורע מזכותנו לבצע תמ"א בעתיד? המון תודה על השאלותל, תשובתכם המהירה נודה רונית

    • תמ"א 38 - בניה בכניסה אחת מתוך מספר כניסות
      עו"ד תומר יפת | 24/05/2010 11:48

      רונית שלום, הדין קובע כי אם יש אפשרות לביצוע בנפרד הגם שמדובר בבית שרשום כבית משותף אחד העניין אפשרי לבנות בכניסה אחת מתוך מספר כניסות אין אפשרות לחייב את שאר הכניסות. מבחינה מעשית יש עם זה קושי בהיבט הכדאיות הכלכלית של ביצוע לכניסה אחת ודי קשה למצוא פרוייקטים שגייסו את כל הכניסות. ככל שיש יותר אנשים יותר קשה בפועל להוציא עסקה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38 .