שכירות

  • דייר סרבן
    לודמילה | 17/05/2010 15:58

    בבית שלנו מתוך 16 דירות חתמו על הסכמה עקרונית(תמא38) 13 דירות ו-3 לא מוכנים לחתום מטעמים לא ברורים (נראה כמו סחטנות לשמה) הקבלן אינו מוכן להתקדם איתנו ללא הסכמת כל הדיירים . האם אנו יכולים להגיש נגדם תביעה ע"פ חוק הדייר הסרבן וכמה זה עלול לעלות לנו. כל 13 הדירות מוכנות לממן את עלות התביעה תודה

    • שכירות
      יריב | 20/05/2010 14:36

      שלום, רציתי לדעת מה מקובל בנושא השכירויות. ישנם מספר דיירים בבנין שמשכירים את דירתם וחוששים שבגלל שהבניין יהפוך לאתר בניה מספר חודשים הם יפסידו את השכירות (חלקית או מלאה) האם הקבלנים מפצים אותם? תודה

      • תמ"א 38 - תביעת דיירים סרבנים
        עו"ד תומר יפת | 23/05/2010 11:27

        לודמילה שלום, זו תביעה קשה. אפשרית להגשה לצורך הפעלת לחץ אך יש לבדוק פרטנית. ככלל, נראה כי חסר לכם ייעוץ מקצועי וכך גם לקבלן כיוון שלפי הפסיקה החדשה אין לו מה לחשוש והוא יכול להתקדם בביצוע תמ"א 38 (כל עוד לא מנצלים זכויות לפי תב"ע מקומית). בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • תמ"א 38 - פיצוי בגין שכירות
        עו"ד תומר יפת | 23/05/2010 11:28

        יריב שלום, נדיר ביותר שיש פיצוי על כך. בכל הפרוייקטים בהם אני הייתי מעורב לא היה פיצוי כזה. זה חלק מהמחיר. בחשבון ארוך טווח זה בוודאי משתלם. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38