תמ"א 38 - השתתפות הדיירים במימון

  • התנגדות בשל עלות כספית
    אורנה בהלול | 27/04/2010 12:28

    אימי גרה בבנין בראשל"צ רוב הדיירים מסכימים לחיזוק העמודים ובניית ממד+ מרפסת, אבל העלות של הממד והמרפסת יקרים מאד. (175,00 ש"ח ) אימי פנסיונרית (76) ואלמנה ואין ביכולתה לשלם עבור השיפוץ וההרחבה. חוץ מזה שאיננה זקוקה להגדלת הדירה. גם חיזוק העמודים לבדו עולה עשרות אלפי שקלים. מה זכויותיה?

    • תמ"א 38 - השתתפות הדיירים במימון
      עו"ד תומר יפת | 02/05/2010 13:02

      אורנה שלום, עד היום בכל הביניינים בהם ייצגתי דיירים מעולם הם לא נדרשו לשלם כסף. זה חריג ביותר. בכל מקרה, על פי הדין הקיים לא ניתן לחייב אותה בתשלום כל שהוא לביצוע עבודות החיזוק. בהצלחה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

    • אורנה שלוום
      חני | 11/05/2010 11:52

      כתושבת רשלצ אני יודעת על תוכית חיזוק מבני מגורים של העיריה. התוכנית היא לא במסגרת תמא 38 ואכן אמורה להתבצע על חשבון הדיירים.כדאי לבדוק האם מדובר אכן על תמא 38 או משהו אחר.במסגרת תמא 38 הדיירים ממש לא אמורים לממן את הרחבות הדיור. זהו אינטרס של היזם להרחיב את הדירות ככל הניתן.בהצלחה!!!יתכן, וכדאי לך לנסות לדבר עם וועד הבית ולקבל הצעות נוספות.