תמ"א 38 - בניה על גג רעפים

  • על גג רעפים וניוד זכויות
    עינת | 10/03/2010 16:37

    שלום רב, האם ביצוע תמ"א 38 לבנין בעל גג רעפים יכולה להיות כה בלתי כלכלית שהשיקול גובר על מיקום אטרקטיבי של בניין ועל עירייה תומכת? (בנין בן 40 שנה, 4 קומות על עמודים, 12 דיירים 3 בקומה, תקרת רביץ, פינתי, ברחוב מטופח במרכז עיר). בנוסף, במידה והעירייה מאפשרת לקבלן ניוד זכויות במקום הוספת קומות האם אז משאירים את גג הרעפים או בכל זאת בונים גג בטון? תודה...

    • תמ"א 38 - בניה על גג רעפים
      עו"ד תומר יפת | 14/03/2010 12:49

      עינת שלום, הכל עניין של מו"מ. ברור שאם מדובר בגג רביץ צריך לצקת גג בטון לפני שממשיכים לבנות קומה נוספת. אין ספק כי מדובר בפרוייקט יותר מורכב מבחינה הנדסית שכן הוא מחייב יציקת גג בדירה קיימת. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38