מעוניין להוסיף שאלה על השאלה של רחלי

  • תשלומי מס שבח
    רחלי | 10/02/2010 11:54

    שלום רב, שאלותי: האם - במסגרת תוספות בנייה בעסקת תמא - כאשר מתכננים להסב חדר קיים לממד יש חובה לשלם מס שבח? ובהקשר זה: האם חדר רגיל נחשב לחלק העיקרי בעוד שהממד יחשב לחלק השירותים של הדירה? ועוד: האם ניתן לקבל מדע מלא והתחייבות ממס שבח לגבי תשלומים או פטור עתידי, בהתיחס לתכנית שעדיין לא הוגשה (לא הוגשה מחשש שתחוייב במס שבח!). תודה.

    • מעוניין להוסיף שאלה על השאלה של רחלי
      רונן | 10/02/2010 16:53

      1. האם ניתן לסגור בחוזה מול הקבלן שעלויות מס שבח חלות עליו ? 2. האם מעצם אישור הבניין לתמ"א נרשמת שומת השבחה חדשה ? תודה.

      • תמ"א 38 - חבות במס שבח
        עו"ד תומר יפת | 15/02/2010 06:55

        רחלי ורונן שלום, בהחלט ניתן לקבוע שאם יהיו עלויות הם יחולו על היזם. יחד עם זאת, באופן כללי ניתן לומר כי החוק נתן פטור ממס שבח על הזכויות שנמכרות ליזם מכוח התמ"א. בהצלחה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38