תמ"א 38 - חובת הגילוי של עו"ד המייצג קבלן

  • עו"ד המייצג קבלן בתמא 38 צריך לבדוק את הקבלן עצמו?
    עוד עו"ד | 16/11/2009 10:30

    שלום רב, האם מבחינה אתית עו"ד שהתבקש לייצג קבלן בתמא 38, צריך לבדוק תחילה את יוכולותיו הכלכליות ואת חוסנו באופן שיהיה בסיס ולו ראשוני שהקבלן אכןמסוגל לבצע פרוייקט כזה? חוץ מהשאלה הכלכלית, אם בכלל כדאי לייצג כל קבלן, האם למעשה ישנה חובה אתית לברר תחילה האם לקבלן יש יכולת להרים פרוייקט כזה וכסוג של גילוי נאות לדיירים מנגד? בדומה אבל שונה, חובת גילוי נאות של בנקים מלווים חברות בנייה, שחובה עליהם לידע את נוטלי המשכנאות באותו פרוייקט במקרה של חדלות פירעון או קשיים כלכליים של אותה חברת בנייה.

    • תמ"א 38 - חובת הגילוי של עו"ד המייצג קבלן
      עו"ד תומר יפת | 17/11/2009 17:29

      לעו"ד היקר שלום, שאלותיך הנם בתחום האתיקה אך אנסה להשיב. אינך מייצג את הדיירים אלא את הקבלן. לפיכך, אינך מחוייב בחובות הקשורים באתיקה לאלו של הדיירים. ברור שיש ניגוד עניינים מובנה בין הדיירים לבן הקבלן ולפיכך אינך יכול לייצג את שני הצדדים. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38