פתולוגיה

  • איבוד ממצאים פתולוגיים
    רוית | 05/08/2010 09:03

    שלום רב, בית חולים לא שלח לפתולוגיה שילייה ועובר בחודש חמישי, ועקב כך אין אינדיקציה לסיבת הלידה המוקדמת. האשה דרשה מחמישה רופאים שונים ואחיות שליחה לפתולוגיה והובטח לה ביום השחרור שכך נעשה. בטופס השחרור נרשם שתוזמן לדיון לאחר הנתיחה. אולם הממצאים לא הגיעו מעולם לפתולוגיה ונכון לעכשיו לא ברור מה עלה בגורלם. האם ניתן לתבוע? עו"דים מומחים בתחום בצפון? תודה על העזרה.

    • פתולוגיה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 08/08/2010 12:19

      אם אמנם הובטח ליולדת כי החומר יועבר לפתולוגיה והדבר לא נעשה ברור שהדבר אינו תקין. באשר לקיומה של עילת תביעה זו תלויה בשאלה איזה מידע ניתן היה להפיק מהפתולוגיה, שכן לשם הגשת תביעה נדרש, בנוסף להתרשלות בית החולים גם נזק שגרמה. אם הלידה התרחשה בשל צירים מוקדמים או התקצרות של צוואר הרחם (הקשורים ביולדת) ספק אם אי ביצוע הבדיקה הפתולוגית גרמה נזק כלשהו. מציעה להיוועץ בנושא עם עו"ד באופן קונקרטי למקרה.