מומחה מטעם בית המשפט

  • השלמת חוות דעת
    שקד | 16/01/2010 06:13

    בימ"ש קבע מומחה להסכמת הצדדים, בו זמנית נתנה הוראה לחשיפת חומר רפואי, אז הסתבר שמדובר במחלת מוח נדירה יחסית שלמומחה הרפואי אין התמחות בה , הוא פסיכוגרטארי ואילו הניזוק היה חולה בעיקר במחלות לב וניוון מוחין השייך לנרולוגיה.המומחה הרפואי הגיש את חוות דעתו,, ואמר נתן להסיק בעקיפין ...היה חסר לו חומר..בנתיים התקבל עוד חומר ונתנה רשות להעבירו למומחה לשם השלמת חוות דעתו.השאלה מה הטעם שהרי אינו מומחה בתחום.כלום עלי להגיש בקשה לבימ"ש לשנות את המומחה או לבקש שאת חוות הדעת ישלים מומחה לנרולוגיה ולמחלות מוח ניווניות פרוגרסיביות..תודה על תשובהשקד

    • מומחה מטעם בית המשפט
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 16/01/2010 18:54

      מובן שרצוי שהמומחה מטעם בית המשפט יהיה בעל מומחיות בתחום הרפואי הרלוונטי בשאלות השנויות במחלוקת. ניתן לבקש מבית המשפט למנות מומחה אחר תחתיו ולנמק זאת היטב. ניתן גם להציג למומחה שאלות הבהרה על חוות דעתו ולעמוד במסגרתן על חוסר מומחיותו באופן שיבהיר לבית המשפט מדוע צריך להחליפו ועד כמה הדבר נחוץ.