הגשת תביעה לאחר פשרה

  • האם אפשר להמשיך או לפתוח את התביעה שוב??
    נועם | 13/01/2010 15:50

    בגיל 16 נעקצתי ע"י דבורה ולא הרגשתי טוב ואף הייתי במיון, בסוף עשו לי גבס. לפני ששמו לי גבס על היד (מקום העקיצה) היה לי חום. אבל אף אחד לא מדד לי חום ופשוט שמו גבס. אחרי יום הרופא ששם את הגבס פתאום נבהל כשבאתי אליו עם יד נפוחה, והוריד את הגבס ואח"כ נעשה הניתוח. (הזיהום עקב עקיצת הדבורה התפשט בכל ניד ועשו ניתוח לנקות זאת). תבעתי על כך את קופ"ח. הם סיפרו לעו"ד שלי שהרופא הזה מת או שלא מוצאים אותו (משהו לא ברור). כאשר הייתי צריך לתקן תצהיר עדות ראשית שלי - הוספתי את העניין שהיה לי חום. והעו"ד שלי התקשר וצעק עליי למה אני משנה דברים והם עבדו הרבה על התצהיר והוא טוב וצריך לחתום עליו. אז חתמתי על התצהיר שלא ציין שהיה לי חום לפני ששמו גבס, בלחץ העו"ד. עוד חשוב כי גם בתביעה הוא לא ציין שהיה לי חום. המומחה שלי כתב שהייתה התרשלות, המומחה שלהם כתב שלא הייתה. ומומחה בימ"ש כתב שאם היה לי חום - אין ספק שזו התרשלות והיה אסור לשים גבס (וזה הכי חשוב!!!!). וגם כתב הרבה דברים בסגנון "זה לא סביר שרופא יעשה כך... זה סביר שרופא יעשה כך..." בסוף לא הגענו אפילו לכך שיעידו אותי. העו"ד שלי לחץ עליי לחתום על פשרה ואיים עליי כי אם אני לא חותם על הפשרה אני בכל מקרה משלם לו את חלקו מתוך סכום הפשרה. הייתי במצב כלכלי קשה והעו"ד תיאר את התיק כאבוד ואיים עליי הרבה בשכ"ט גבוה שלא היה מאיפה לשלם אלא רק מכסף של הפשרה, ולכן הסכמתי לפשרה וחתמתי. אני עד הייום לא שלם עם זה. מה שגם חשוב הוא שהרופא ששם לי את הגבס פתאום הופיע (לפני חתימת הפשרה) וכתב מכתב שהוא זוכר אותי ושלא היה לי חום כשהוא שם גבס (למרות שהוא לא מדד). השאלה היא: 1. האם אני יכול לפתוח את התביעה מחדש ואיך? 2. האם אין התיישנות?? - היום אני בן 33. והתיק הסתיים לפני כשנה בערך. 3. האם אפשר לתבוע את העו"ד על הרשלנות? הוא זה שלחץ עליי לחתום בתצהיר עדות ראשית שאין חום ולחץ ואיים עליי לחתום על הפשרה. אני פשוט חושב על זה בלי סוף ומתחרט נורא שלא הגעתי למשפט כי סה"כ בפשרה הם נתנו לי סכום עלוב של 40,000 ש"ח והעו"ד לקח את ה- 20,000 ש"ח שלו. מצטער שזה נורא ארוך, אני מודה לך על הסבלנות. זה מאוד חשוב לי. תודה.

    • הגשת תביעה לאחר פשרה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 14/01/2010 11:53

      אתה היום בן 33 והארוע קרה כשהיית בן 16. לא ברור לי מתי הגשת את התביעה אבל ישנה אולי בעיה של התיישנות, אלא אם כן התביעה היתה פתוחה בבית המשפט במשך שנים רבות.. מעבר לכך, קיים קושי ממשי לפתוח את העניין לאחר שהתיק נסגר בפשרה, לאחר שיוצגת על ידי עו"ד וסיכוייך לבטל את הסכם הפשרה היום לא גבוהים בכלל