רשלנות באבחון בקע בסרעפת

  • האם ישנה אפשרות שהייתה רשלנות?
    עינת | 07/01/2010 09:54

    שלום רב! לפני כ-6 שבועות ילדתי במזל"ט בן. מהרגע שנולד היו לתינוק הקאות מרובות ואי עליה במשקל . כחודש לאחר הלידה החלטתי לאשפזו בבי"ח עקב ירידה דרסטית במשקל וכמעט מצב של סכנת חיים. בבדיקות שערכו לו בבי"ח התגלה בקע סרעפתי מולד המצריך ניתוח לתיקון. יש לציין כי במהלך כל ההריון ביצעתי את כל הבדיקות שמומלצות (אולטרסאונדים למינייהם). האם לא היה אמור להתגלות הבקע באולטרסאונדים? לפי מאמרים שקראתי כאשר מגליםאת הבקע באולטרסאונד יש לנקוט במשנה זהירות בלידה כי יש חשש לתמותה . לתשובתכם אודה

    • רשלנות באבחון בקע בסרעפת
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 07/01/2010 10:09

      בעקרון, בקע סרעפתי ניתן לאבחון בבדיקות על קול טרום הלידה, אם כי תלוי כמובן במידת הבקע. בכל הנוגע לנזקים שעלולים היו להיגרם ליילוד בלידה בשל אי אבחון הבקע - אלה הרי לא נגרמו ועל כן בכל הנוגע אליהם לא קיימת לך עילת תביעה שכן ניתן לתבוע רק על נזק שהתרחש ולא על כזה שכמעט התרחש. לעומת זאת, נשאלת השאלה האם אבחון הבקע (בין אם טרום הלידה או מיד לאחריה) צריך היה להוביל לטיפול רפואי אשר היה חוסך לכם את הסבל מאז לידתו.עליכם לברר איזה טיפול היה מקבל לו היה מאובחן הבקע מיידית והאם טיפול כזה היה מונע את שהתרחש מאז הלידה.