דרישתך לבצע MRI במקום CT

  • מסרבים לתת לי MRI במיונים בארץ ודורשים CT
    חסוי | 05/01/2010 18:32

    שלום רב, עברתי תאונת דרכים לפני כשבוע. פעמיים הגעתי למיון פעם ראשונה אחרי התאונה ופעם שניה עם הפניה של נוירולוג למיון שוב בגין תאונת הדרכים. בכל פעם הבאתי את ההצהרה שלי משנת 2003 על כך שאני מסרב CT וכל קרינה מייננת. ביקשתי שבמקום CT יתנו לי MRI למח ולעו"ש וכל פעם נתקלתי בסירוב. בנתיים אחת הידיים ואחת הרגלים אם חוסר תחושה במקומות מסויימים והירדמות וכאבי צוואר. שלחתי מכתבי תלונה ואין תשובה. אודה האם יש בכך מעין רשלנות רפואית? אני מצהיר בזאת שאני אדם צעיר ועברתי כמות שווה ערך של מעל 2500 צילומי רנטגן מאז שנולדתי. סיטים רבים שנבעו מפאשלה מחלילה אי מציאת משהו - כי בתחילה אחרי תאונה קודמת שעברתי לפני כ- 7 שנים. צילמו אותי לא ראו כלום ושחררו. במזל לא מתתי ובמזל מצאנו דרך לבצע סיטי בזמנו שמצא המון חבלות פנימיות. הבעיה שאחרי זה עשו לי המון סיטים כדי לוודא שאכן ההליך הסתיים בצורה טובה. בצהל אישרו אמ אר אי במקום סיטי. באזרחות זה אחרת. אודה לדעת האם עיכוב הנושא במתן הוראה לאמ אר אי יש בו רשלנות רפואית. תודה.

    • דרישתך לבצע MRI במקום CT
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 06/01/2010 12:34

      ההחלטה אם לבצע MRI או CT היא החלטה רפואית גרידא, הכפופה לשיקול דעת של הגורמים המטפלים, אשר שוקלים, בין היתר, גם שיקולי עלויות. אינני סבורה כי החלטה שרירותית של מטופל לא להסכים לבדיקת CT ולדרוש ביצוע MRI תחתיה צריכה לגרום לצוות הרפואי לחרוג מן הכללים הרגילים. אל תשכח שתקציב הבריאות אינו בלתי מוגבל ולא ניתן להענות לגחמה של כל מטופל באשר הוא בכל הנוגע להעדפותיו האישיות ויש לראות את טובת הכלל והאינטרס של הציבור כולו בכל מקרה ומקרה.

      • דרשתי ואישורו! אחרת הייתי תובע אותם על רשלנות!
        חסוי | 20/01/2010 00:45

        הוכחה שכן כדאי להורות להם. הבאתי תצהיר מעורך דין שנערך בשנת 2003. במידה ולא היו מסכימים הייתי תובע אותם. כי דווקא MRI כן עובד. אני לא בעל תואר לרפואה אך אני מבין לעיתים יותר מהרופאים עצמם. אני הרופא של עצמי. וזאת זכות יסוד שלי לסרב CT ולדרוש MRI. משפטית אסור להם לעשות לי CT בניגוד לרצוני כי זו הקרנה מייננת. יחד עם זאת עצם אי ביצוע הבדיקה החלופית מכניסה אותם להליך הנחשב רשלנות רפואית. גברתי העורכת דין אם הייתי עורך דין הייתי כותב תגובה דומה לשלך. מאחר ואני לא ולא מתיימר להיות כזה (כי אז אני יכול לאבד את רישיוני או להיות כפוף לכללים שלעיתים הם הזויים) האפשרויות הפתוחות בפני גדולות משלך. בהצלחה!