עילת תביעה כנגד רופא שעזב

  • טיפול חוזר
    לירית | 03/01/2010 14:48

    שלום וברכה, אני מכהנת כמנהלת בפועל של מרפאת שיניים פרטית וקטנה במרכז. לפני מספר חודשים, עזב באופן פתאומי ( עקב סכסוך אישי) רופא שיניים אשר העסקתי. כתוצאה מכך נגרמו לי נזקים כלכלים כבדים (טיפולים חוזרים וכד'). רציתי לדעת האם מלבד הפיצוי הכספי שאותו אני מעוניינת לתבוע מהרופא הנ"ל, יש כאן גם אלמנט של הפרת כלל אתיקה/ רשלנות רפואית מצד הרופא ?

    • עילת תביעה כנגד רופא שעזב
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 03/01/2010 14:58

      לא ברור משאלתך אלו נזקים נגרמו לך כתוצאה מעזיבת הרופא ולאלו טיפולים חוזרים את מכוונת. בכל מקרה, אני מציה לך לפנות ולהיוועץ עם עו"ד מומחה בתחום בהתייעצות אישית שכן נראה לי כי על מנת להשיב לך כדבעי יש צורך בפרישת העובדות הרלוונטיות לסכסוך והמקרים הקונקרטיים במהלכם נגרם לך/למטופלים נזק, כביכול.

      • תגובה לתשובתך
        לירית | 03/01/2010 15:07

        ראשית תודה על תגובתך המהירה. אחדד את שאלתי ואוסיף הפרטים הבאים : כתוצאה מעזיבתו הפתאומית של הרופא ( בשל חילוקי דעות אישיים עימי, באחד הימים הותיר הרופא אחריו מכתב בלשכתי והודיע על התפטרותו לאלתר וביום למחרת הוא פשוט לא הופיע יותר), נקלעתי לסיטואציה קשה, בה נאלצתי להשקיע שעות רבות בשיחות טלפון עם לקוחות שהחלו טיפול אצל הרופא והטיפול טרם הסתיים. כמו כן, עקב שיטות עבודה שונות בין רופא לרופא לעיתים נדרש הלקוח לבצע שוב צילום / טיפול מסויים . המרפאה נשאה בכל העלויות של הטיפולים החוזרים הנ"ל ! מאוד חשוב לי לדעת האם יש במקרה הנ"ל אלמנט של רשלנות רפואית או הפרה של כלל אתיקה מצד הרופא?

        • תשובה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 03/01/2010 15:12

          יש המון פרמטרים עובדתיים חשובים שחסרים בשאלתך על מנת לקבוע אם ישנן טענות משפטיות רלוונטיות: כמה זמן הועסק? מהו הרקע לסכסוך ומה היו נסיבותיו? האם ישנן טענות על טיב הטיפול עצמו שנתן למטופלי המרפאה (כזה שניתן להוכיחו) או שהנזק שנגרם לך נובע בעיקרו מהחלפת זהות הרופא וכיוצ"ב. שוב אני סבורה שזו איננה שאלה לפורום מעין זה והיא דורשת ייעוץ אישי מעמיק עם עו"ד מומחה בתחום דיני עבודה ו/או רשלנות רפואית שיוכל לסייע לאחר שיחה עמך ולימוד הנושא.