הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

גזענות

  • שאלה אפליה
    שגיא | 14/11/2008 18:21

    אישתי בחודש 8 ואנחנו מתחננים להוליד את הילד באחד מבתי החולים המרכזיים באיזור המרכז, יש לי בעיה אחת מהותית בחדר יולדות של בית חולים זה אחוז העובדים הערבים הוא גבוה מאוד במיוחד מילדים. זהו בני הבחור ואני לא מוכן בשום אופן שמילד ערבי יילד את אישתי ואני יודע שזו אימרה גיזענית ואולי לא מקובלת אבל אם תחשבו על זה לעומק יש משהו די נכון בדברי ( הערבים הביאו את זה על עצמם במידה גדולה מאוד) . חוק כבוד האדם ידוע לי אבל באופן עקרוני אנני מוכן שהאדם הראשון שיחזיק את בני יהיה ערבי מה עוד שאישתי איננה מרגישה בנוח שמילד ערבי יילד אותה, מבחינה משפטית אני חושב שבמידה ואדרוש שמילד ערבי לא יילד את אישתי בחדר היולדות אני חסוף לתביעה על גיזענות ואני לא כל כך בטוח שאני יכול לנצח במשפט כזה, מצד שני אם נבקש שלא יהיו גברים בחדר הלידה אני חושב שזו גם גיזענות( אין מילדות ערביות שם עד כמה שידוע לי) אני לא צריך שיטיפו לי פה שאני גיזעני כי אני יודע את זה השאלה שלי היא משפטית לגמרי האם אני בבעיה במידה ואדרוש זאת? תודה שגיא

    • גזענות
      עו"ד תמר פישהוף | 16/11/2008 08:53

      ראשית כל, פתוחה בפניכם האפשרות ללכת לבית חולים אחר. אם ברצונכם ללדת דווקא שם, עצתי היא לבקש מיילדת ולא מיילד ולהסביר זאת בכך שאשתך לא תרגיש נוח עם גבר בסיטואציה כזו. בקשה כזו יכולה להתפרש כחוסר פתיחות, אך לא כעילה משפטית כלשהי.

      • תודה  לת
        שגיא | 16/11/2008 09:52