פיצול בחברה

  • חבריי היקרים, איך מבצעים פיצול בחברה בע"מ?
    עו"ד צעירה | 02/06/2010 12:03

    איך ניתן לבצע פיצול בחברה בע"מ? מדובר בחברה בע"מ בעלת שני שותפים כאשר מסתבר שאחד מן השותפים לא ממש מתנהג ביושר עם שותפו, והרצון הוא בשלב הזה להעביר את נכסיו של השותף המתפצל לחברה אחרת שיקים בבעלותו הבלעדית. האם ניתן, וכיצד?

    • פיצול בחברה
      עו"ד משה כאהן | 02/06/2010 12:10

      ניתן לביצוע בהסכמה. יש להגיע להסכמה מה נשאר בחברה הישנה אצל השותף הראשון ומה עובר לחברה החדשה אצל השותף השני, הסדרי איזון ושיפוי וכן יש לטפל בהיבטי המיסוי של העברת הנכסים והאחזקות.

      • תודה על התשובה המהירה, רק דבר נוסף -
        עו"ד צעירה | 02/06/2010 12:13

        מה קורה אם אין הסכמה מצד אחד השותפים לפיצול? אפשר לחייב אותו?