תשובה להנפקה בבורסה

  • איך מנפיקים עסק בבורסה?
    אדי | 03/12/2007 21:17

    הוא חייב להיות עסק גדול? איך מגיעים לזה בכלל?

    • תשובה להנפקה בבורסה
      עו"ד דוד איטח | 04/12/2007 11:45

      שאלה זו אינה מתאימה לפורום זה. בעניין זה ניתן לפנות לעו"ד/רו"ח חתמים המתעסקים בשוק ההון.

      • אדי היקר, שאלות תיאורטיות כאלה
        רונן | 06/12/2007 08:06

        אתה יכול לקבל תשובה מקריאה פשוטה של מאמרים בגוגל. מה איתך? איך אפשר לענות על שאלות כאלה. חוץ מזה מי שמנפיק יש לו סוללה של עורכי דין לצידו - גם הוא לא מכיר את הדין על בוריו

        • רונן היקר. מדובר בפורום עסקי הפתוח לשאלות הציבור הרחב
          אדי | 12/12/2007 17:47

          אין לי כל כוונה להנפיק חברה וגם אין לי עורכי דין בתחום. סתם שאלתי מתוך סקרנות, ולא חייבים להתעצבן מכל דבר קטן. שיהייה לך המשך יום נעים.

      • טוב, תודה
        אדי | 10/12/2007 14:11

        ירדתי מהרעיון בכל מקרה.

    • תשובה
      נמרוד כהן | 17/12/2007 01:24

      שלום אדי, השאלה ששאלת הנה שאלה קצרה, אולם התשובה מורכבת ביותר... באופן תיאורטי, ניתן להנפיק בבורסה כל "עסק" - אם חברה המרוויחה מיליונים ואם סטארט-אפ שמפסיד בכל חודש מיליון דולר. הנפקה הנה למעשה גיוס כסף ממשקיע (ציבור וגופים מוסדיים) בתמורה למניות בחברה וכל חברה שמסוגלת לשכנע את אותו משקיע לתת כסף בתמורה לשותפות בחברה יכולה באופן תיאורטי להיות מונפקת. אסור לשכוח כי ישנם שיקולים רבים וסיכויי ההצלחה אינם השיקול היחיד (ישנן חובות רבים לחברה ציבורית ביחס לחברה פרטית). כמובן שהתשובה הזו הנה מאוד כללית ומופשטת, אבל בגדול מאוד זה הרעיון. מקווה שעזרתי...

      • למעשה זה פשוט. תיצור קשר עם מישהו שמבין. הכי טוב...
        שמעון ד. | 07/04/2008 03:39

        מכירה בבורסה זאת אסטרטגיית יציאה מהשקעה. בעיקרון משהו שמרוויח הרבה כסף אתה לא תרצה למכור לעולם. בבורסה אפשר לספר לאנשים על רווחים עתידיים ולמכור במחיר פי עשר מהרווחים העתידיים ולמכור עוד פי 20 ממה שאתה צריך אם אתה מספר על תוכנית להתפתחות. ככה מתפתחים מהר או נכשלים מהר. אבל המשקיע הראשוני בדרך כלל כמעט יוצא מההשקעה ועם מינוף פי עשרים ועוד איזה מנוף ניננסי קטן הוא עדיין מרוויח את מה שהרוויח קודם אך בעל חתיכה קטנה יותר בחברה וקיבל בוחתה של כסף.... 1 עושים תוכנית עיסקית + לוודא עם בנק ומשקיע פרטי. 2 פונים לעורך דין שירשום חברה ציבורית איתך לכתוב תקנות וכו. 3 יוצרים קשר עם רואה חשבון שיודע לעשות דוחות לחברה ציבורית. 4 פונים לבנק פרטי מלווים 3 מיליון שקל 5 פונים לחתם( אבל לא חובה) כדי שישווק את הניירות שלך לציבור. 6 פונים לציבור בהנפקה בעיתונים או בכל כלי תיקשורת המונים אחר 7 פונים לבורסה ורושמים מניות בורסה זה שוק יד שניה אחרי מכירה לציבור.