קריירה

  • התלבטות לגבי המשך קריירה
    דין | 29/01/2008 19:51

    שלום, אני עו"ד מתחיל, מאז קבלת הרישיון עובד כחצי שנה במשרד פרטי בתחום הנזיקין. לאחרונה אני תוהה באשר להמשך הקריירה, כשכבר עכשיו די ברור לי שלהיות עו"ד שכיר במשרד פרטי זה לא ממש מציאה - הלחץ, השכר נטול ההטבות, השעות הארוכות וכדומה. בגדול אני די רוצה להמשיך בתחום הנזיקין אבל מעדיף להיות שייך לגוף כלכלי גדול או למגזר הציבורי. (לא מתחשק לי לעמול כל החיים בשביל ניפוח חשבון הבנק של בעל המשרד) אודה לעצה מנסיונכם - מה האופציות שניצבות מולי להמשך הקריירה בתחום הנזיקין והאם הן מומלצות לדעתכם?

    • קריירה
      עו"ד1 | 30/01/2008 00:34

      מה יש לומר ידידי. אתה בתחילת הדרך... לא די בשנה אחת כדי להיות מומחה גדול, וזה גם אם מדובר בנושא של נזיקין. להיות עו"ד שכיר זה לא מציאה, בדיוק כמו להיות שכיר בכל מקום אחר. הייתי מציע לך, לא לראות זאת כ"עו"ד צעיר" שעובד בשביל... כי אם עורך דין נמרץ שלומד ועוד מקבל על זה כסף. להשיג לקוחות לבד זה עניין לא פשוט... ואתה צריך לעשות זאת רק אחרי המון ניסיון. בנתיים עשה מאמץ והשתלב גבוה גבוה, כדי להבין גם איך בדיוק מגייסים לקוחות, איך משוחחים עימם, איך מנהלים מו"מ עם לקוחות, איך עושים את זה בגדול. כי הקטע המקצועי בסוף יהיה מאחוריך. בהצלחה

      • לא כ"כ הבנת אותי
        דין | 30/01/2008 21:41

        אני ממש לא מעוניין לפתוח משרד פרטי. שאלתי יותר על האופציות שעומדות בפניי כשכיר, ולא במשרד פרטי.

        • עבודה בתחום הנזיקין
          עו"ד טלי קסלר | 30/01/2008 22:54

          אם יש בגולשים עורכי דין בתחום הנזיקין שעובדים בחברת ביטוח - אתם מוזמנים לחלוק עם דין ועם יתר הגולשים את החוויות שלכם, היתרונות והחסרונות שאתם מוצאים בעבודה שלכם. אני חושבת שאין חכם כבעל ניסיון. אתה יודע איך זה להיות שכיר במשרד עו"ד בתחום הנזיקין. אחרי שתתנסה גם בעבודה כשכיר בגוף כלכלי כמו חברת ביטוח - תדע יותר על היתרונות והחסרונות שבכל אחת מהאופציות ומה מתאים לך יותר. העניין הזה הוא מאוד אינדיבידואלי ומורכב מהרבה מאוד פרמטרים ושיקולים שחלקם מדברים אלייך וחלקם לא.

          • לא יודע מה קורה בחברות הביטוח..
            עידן | 07/02/2008 02:51

            אבל אני יודע שהעבודה כשכיר במשרד נזיקין בכלל לא קלה.. די קריעה, המון! ליטיגציה.. לחובבי התחום בלבד..

    • ניהול קריירה
      ליאורה לבנשטיין | 08/02/2008 19:06

      שלום דין, ראשית, אני מציעה לך לערוך בדיקה עם עצמך האם נזיקין הוא התחום שבו היית רוצה להתמקד כהתמחות. אם כן, שקול אפשרות גם להקמת משרד משלך ברגע שתרגיש בשל לצאת לעצמאות, רצוי עם קולגה- או להצטרפות למשרד קיים, במעמד של שותף, במידה ויש לך יכולת להביא לקוחות. חברות ביטוח למשל, מעסיקות עורכי דין במחלקות המשפטיות שלהן, ובמקביל הן מספקות עבודה לעשרות משרדים.