שוכרת שלא מתפנה

  • מה אפשר לעשות נגד שוכרת שלא משלמת ולא רוצה להתפנות
    שרון | 30/05/2011 10:16

    שלום, יש לנו שוכרת כבר כמעט שנתיים בדירה של ההורים, בהסכם השכירות מפורש שלא חל עליו חוק הגנת הדייר. השוכרים בהתחלה היו זוג עם ילדים ומעט לאחר השנה השנייה לשכירות (עם חוזה חדש ששניהם חתומים עליו) הבעל עזב. תנאי התשלום היו 6 צ'קים מראש עבור חודשיים של שכירות כאשר לפי בקשתם, הצ'קים הוחלפו באותו חודש במזומן.חשוב לציין שהצקים אינם שלהם אלא של האחות. מעט לאחר שהבעל עזב האישה לא שלמה את השכירות והפקדנו את הצ'ק, מיותר לציין שהוא חזר.... ומאותו זמן כבר כמעט חצי שנה של מרדפים אחרי תשלומי השכירות החשמל והמים. חוזה השכירות נגמר בסוף יוני, וכבר השוכרת שלחה כל מיני קרובי משפחה שלה שידברו בשמה לדחות את מועד תשלום השכירות למרות שכבר לפני שבועיים הכנו אותה שתתכונן לשלם ולא נקבל כל דחייה. כרגע, כפי הנראה היא אינה מתכוונת לשלם את השכירות, מסרבת להתפנות מהבית ואף עשתה מהחצר של הבית "מזבלה" בלשון המעטה עם ערימות של זבל, לכלוך שפוגעים בסביבה. מה ניתן לעשות? אין לנו כל בטחונות מולה מאחר וברור שהצ'קים שיש לנו הם ללא כיסוי, לה ולבעלה אין חשבונות בנק כך שלא נראה שאפשר להוציא תשלום דרך הוצל"פ, יש לה 3 ילדים שגרים איתה. בבקשה עזרה מה ניתן לעשות.

    • שוכרת שלא מתפנה
      עו"ד אלון אבלה | 31/05/2011 14:27

      שרון שלום, 1. חבל שהגעת למצב שבו שוכרת וילדיה נמצאים בנכס ללא שיש לך בטחונות כלשהם נגדה. 2. דבר ראשון שיש לעשות הוא להוציא מכתב הודעה על ביטול הסכם השכירות בשל הפרתו וכן דרישה לפינוי הנכס תוך X ימים, דרישת פיצוי כספי והתראה בטרם נקיטת הליכים משפטיים. 3. במקביל ניתן להגיש את השיקים שחזרו לביצוע בהוצל"פ וכך להפעיל לחץ על אחותה של השוכרת. 4. אם השוכרת לא תתפנה תוך הזמן שנקבע במכתב יש להגיש בדחיפות תביעה לפינוי מושכר לביהמ"ש השלום. 5. בכל עניין הנזקים וה"מזבלה" - ניתן להגיש תביעה נזיקית נפרדת כנגד השוכרת וגם כנגד בעלה. בהצלחה