אחריות מקצועית

  • עו"ד מתחילה וצעירה-ביטול אחריות מקצועית
    עו"ד מתחילה וצעירה | 29/05/2011 11:24

    שימשתי כשכירה במשרד עו"ד.כעו"ד צעירה ומתחילה .לימים התפטרתי ממשרד עו"ד אך מיום עזבתי מנסה עו"ד שהעסיק אותי להחתים אותי על נוסח ביטול אחריות מקצועית שבו אני מבקשת לבטל את הפוליסה וכי הפוליסה לא תכסה כל תביעה שיוגשו כנגדי בעתיד.ושלא אהיה מוגנת בגין כל פעולותי בעבר. האם הנוסח הינו נוסח מקובל אני מודעת כי למעסיק ישנה אחרייות שילוחית. אם ישנה הלכה שכבר דנה בעניין שאין אחריות לשכיר בפעולותיו כעו"ד ,אשמח אם תעזרולי בעניין? תודה

    • אחריות מקצועית
      עו"ד אלון אבלה | 31/05/2011 14:11

      שלום, 1. אמליץ לך להימנע מחתימה על ביטול האחריות רטרוקטיבית וכן ביטול הפוליסה. 2. ביטול האחריות לכל זמן פעילותך במשרד יכול להסב לך צרות מהותיות. 3.בנוסף, תנאי לקיום פוליסת הביטוח ולכיסוי הביטוחי הינו בעת מקרה הנזק היתה הפוליסה בתוקף. 4. לגבי פסיקה בנושא, נסי תוכלי לפנות לפורום דיני הנזיקין ולעלות את שאלתך בנוגע לפסיקה באחריות נזיקית. 5. בכל מקרה, למשרד יש אחריות שילוחית על עורכי דינו השכירים. בהצלחה