שיפוץ בבניין משותף

  • שיפוץ בבניין
    דורי | 26/05/2011 21:46

    בבניין שלנו מתכננים לשפץ ולבנות בכל הלובי וחלקי הבניין החיצוניים. התקיימו מספר ישיבות ועד והוחלט על הבניה, האם זה חוקי לחייב אותי לשלם עבור הבניה אפילו הצבעתי נגד, מה יכול לקרות אם לא אשלם את הסכום.

    • שיפוץ בבניין משותף
      עו"ד אלון אבלה | 29/05/2011 07:55

      דורי שלום, 1. סעיף 58 לחוק המקרקעין קובע כי כל דייר בבניין חייב להשתתף בעלות החזקתו התקינה של הבית המשותף, ולכן חובה עליו לשלם את מיסי ועד הבית עליהם הוחלט לצורך השיפוץ. 2. הסוגיה בעניין זה הינה - האם העבודה שאותה הוחלט לבצע הינה החזקה תקינה שנועדה לשמור על הקיים או שיפור הבניין. 3. ההבדל בין החזקה תקינה לבין שיפור הוא ברוב הנדרש באסיפה הכללית בנושא. אם מדובר בהחזקה תקינה די ברוב רגיל (51%), לעומת זאת אם מדובר בשיפור יש צורך בהסכמה פה אחד, היינו רוב של 100%4. אם ההחלטות בבנייך התקבלו כדין הם מחייבות אותך לכל דבר ועניין. 5. אם לא תשלם את חלקך בשיפוץ, תהא רשאית נציגות הבית המשותף לתבוע אותך בפני המפקח לרישום המקרקעין. בהצלחה