חבלה בגן ילדים

  • חבלה בגן הילדים
    אתי | 26/05/2011 18:01

    בני בן 5 וחצי אשר לומד בגן לחינוך מיוחד נחבל מילד אחר בגן בעין ימין אשר יש לו צלקת מעל העין בני הופנה למיון לשם טיפול הדבקה ברצוני לדעת אם אוכל לתבוע תגן?או כל גורם אחר על נזיקין....עליי לציין שקרו מקרים לכל אורך השנה אם אותו ילד כל פעם מחדש רק שהפעם לצערי זה הגיע לטיפול במיון ואם הישארות של בני בבית במשך 8 ימים....תודה...

    • חבלה בגן ילדים
      עו"ד אלון אבלה | 29/05/2011 07:50

      אתי שלום, 1. עומדות לך מספר עילות נזיקיות כנגד הוריו של הילד, כיוון שהינו קטין ואלה אפוטרופוסיו הטבעיים האחראים על חינוכו ומעשיו, וכן כנגד הגן והגגנות באופן אישי. 2. כנגד הגננות - עילות רשלנות והפרת חובה חקוקה כי לא פעלו כדי למנוע את הנזק שארע לבנך. 3. כנגד הגן - בגין אחריות שילחוית בנוגע לגננות ולביצוע תפקידן ברשלנות. 4. לגבי הקטין - היות גילו הצעיר וחזקת הקטינות לפי הדין הפלילי, לא יכולים להינקט כנגדו הליכים פליליים, אולם כפי שציינתי לעיל תוכלי לתבוע את הוריו. 5. רכיבי הנזק הנתבע הינם - רשלנות, הפרת חובה חקוקה, נזק של כאב וסבל, עזרת צד ג', עוגמת נפש, אובדן 8 ימי עבודה, הוצאות רפואיות, הוצאות משפט וכו'. 6. אמליץ לך גם להגיש תלונה כנגד הגן במשרד החינוך ובאגף החינוך המקומי. בהצלחה