הבהרה

  • למי שנתקלו בסוגיה דיני מקרקעין
    תשריט/בניין משותף | 25/05/2011 15:37

    שלום, ישנם שני בניינים משותפים ה"צמודים" זה לזה , לפחות פיסית, איני וידעת לבטח אם הם רשומים כשתי כניסות, אך כעבור כ20 שנים בהן הבניין עומד על תילו, ונתבצעו בו חדשות לבקרים מכירות ורכישות, מסתבר, כי מספרי הדירות בתשריטים הפכו למספר הדירה המקבילה בבניין האחר, וכעת דירה X בבנין א' מופיעה כדירה מספר Y בבנין א' (כשY היא הדירה המקבילה בבנין ב' בפועל). איני עוסקת בתחום, אך היות והרישום התבצע על סמך מה שאני יכולה להסיק היה תשריט מוטעה, המפקח על המרשם יוכל להיענות לבקשה לתיקון רישום כאשר נפלה טעות במסמכים ששימשו לרישום (בקשה שהיתה מוגשת דרך הרשם שבאזור לשכתו מצוי הבניין). אותה חברה שטיפלה בעניין דאז, והעניין הובא לתשומת ליבה לאחר שאחד הדיירים היה מעוניין לרשום הערת אזהרה לטובת קונה דירתו, נתגלתה הטעות, והיא ביקשה לטפל בכך. במכתב ששלחה לדיירים אמרה כי זהות כל בעל דירה תאומת מול נציג וכיו"ב. (נציג אותה חברה, לא מדובר בנציג רשמי של הטאבו). אלא שבמעמד החתימה משנשאלה שאלה על ידי אחד הדיירים מתברר כי החתימה תהא על אשרור כי פלוני הוא בעל דירה Y (לעיל בבניין א') ולא בעל דירה X כפי שהוא סבר כך מזה שנים, וכפי שהוא מוכר בכתובת זו בפני גורמים שונים. במילים אחרות, אני מבינה שאין שום כוונה להתאמץ ולתקן התשריט או הטעות, אלא לקבל את הסכמת הדיירים ולתת גושפנקא (בדיעבד) לטעות, ולהעביר לכתפי הדיירים את כל הטרחה וכאב הראש הכרוך בשינוי האמור, שמיותר לציינו (מדובר ב56 דירות בשני הבניינים). שאלתי: במידה ויש מי שמתנגדים, האם נהוגה בתחום דרישת רוב לכך, כמו 2/3 מבעלי רכוש משותף או רוב אחר, ואיך הדבר נבדק. ככל שיגיעו לכדי הרוב הנדרש הרי שניתן יהיה לכפות השינוי על האחרים?. ואם כן אזי האם מדובר ברוב שני הבניינים כיחידה 1, או כל בניין בנפרד (השאלה רלוונטית אם יחידת הייחוס היא הרכוש המשותף המוצמד לדירות ואינני יודעת האם ישנם עניינים מיוחדים בנדון). שמא מדובר ב'פגיעה' ב"זכות" של דייר. ואז מהו המצב המשפטי? לא היתה זו כוונתי להלאותכם בפרטים, אלא שהיות ואיני עוסקת בתחום ראיתי לנכון להביא נתונים שיהוו את התמונה המלאה ככל שידי משגת בהם, למען שתשובה לשאלה תתאפשר. אודה למענה.

    • הבהרה
      לשאלה | 25/05/2011 16:16

      הבהרה: בהשוואה למספר הדירה שניתן לכל בעל דירה בפועל, הרישום דה פקטו נכון, אך התשריט שגוי (היתה החלפה), ובעצם רוצים לשנות את הרישום בהתאם לו.

    • רישום שגוי במקרקעין
      עו"ד אלון אבלה | 25/05/2011 23:37

      שלום, 1. נתוני הפניה מכילים מידע רב שקצרה היריעה במסגרת פורום זה להתייחס לכולו וליתן תשובה ממצה. 2. בכלליות אציין, שההליך הרצוי הינו תיקון צו רישום לפי סעיף 145 לחוק המקרקעין, או לחילופין פניה למפקח על המקרקעין לתיקון רישום שנעשה על סמך מסמכים מוטעים. 3. נוכח זאת כי הרישום נעשה על סמך מסמכים שגויים לא נראה כי כלל ישנה דרישה לרוב בעלי הדירות, מה גם כי אם יהיו מתנגדים עדיין טעות הרישום תחול גם על דירתם. 4. מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום. 5. בנוסף, ניתן להפנות את השאלה לפורום דיני המקרקעין והנדל"ן באתר זה. בהצלחה