משרת עוזר משפטי

  • משרת עוזר משפטי לשופט
    a.a | 24/05/2011 14:50

    שלום,כחלק מהליך הקבלה למשרת עוזר משפטי לשופט יש לעבור בחינה במסגרתה יש לכתוב חוות דעת משפטית. אשמח לדעת האם מישהו בפורום התנסה בבחינה זו בעבר ויכול לתת פרטים עליה, לרבות, איזה תחום משפטי יש לנתח בבחינה? האם ניתן לבחור תחום לניתוח? האם ישנה הגבלת עמודים? האם יש להתכונן מראש לבחינה? במידה וכן, מהם הנושאים שכדאי ללמוד?אודה עבור תשובתכם.

    • משרת עוזר משפטי
      עו"ד אלון אבלה | 25/05/2011 08:07

      שלום, תוכל/י לגשת בנושא לבית המשפט ולפנות ישירות לעוזרים משפטיים. אלה לוודאי יתנו את התשובות לשאלותיך. בהצלחה

    • מצטרפת לשאלה
      אני | 25/05/2011 23:07

      לפי הבנתי הבחינה בכתב היא נוהל חדש יחסית (שנוסף לאחר המכרז של מאי 2009), ולהקיש על דלתות לשכות השופטים בכדי לתשאל עוזרים משפטיים לגבי בחינה שיש סיכוי סביר שהם לא עשו נראה לי קצת מטריד...

      • משרת עוזר משפטי
        עו"ד אלון אבלה | 25/05/2011 23:27

        שלום, 1. ראשית אציין שכל תשובותיי אינן מחייבות והן בגדר המלצה. 2. החל משנת 2009 עברה תקופה לא מבוטלת כלל, שסביר להניח שממנה מונו עוזרים משפטיים אשר עברו את הבחינה בענייננו. 3. אם לפנות לעוזר משפטי בלשכה או לא זה, והאם זה מטרד זה כאמור משהו סובייקטיבי. 4. בואו לא נשכח, גם עוזר משפטי הוא "בסך הכל" כמו כולנו גם עו"ד וקודם כל בנאדם, ככה שאם יוכל לסייע ותיהיה כלפיו פניה אדיבה והוא ישתף פעולה ויוכל לסייע - מה רע ומטרד יהיה בכך. 5. בכל מקרה - הכל לשיקול דעתך. בהצלחה