תצהיר עדות ראשית

  • תצהיר עדות ראשית
    שמחה | 15/05/2011 08:47

    אני מכינה תצהיר עדות ראשית בתיק של תאונת דרכים. אני מבינה שבתצהיר לא צריך לכלול את הסכומים מהתחשיב נזק אלא רק לפרט את הפגיעות ואת הנזקים באופן כללי בלי סכומים. האם זה אכן כך?

    • תצהיר עדות ראשית
      עו"ד אלון אבלה | 16/05/2011 08:20

      שמחה שלום, 1. תצהיר עדות ראשית נועד להבאת העדות הראשית של הצד להליך המשפטי, על מנת לחסוך בפועל את חקירתו הראשית. כך, ועל סמך האמור בתצהיר, ישר מתקיימת חקירה נגדית, וחקירה חוזרת לאחריה, במידת הצורך. 2. כיוון, שסכום התביעה לעולם מוכחש אלא אם ניתנה הודייה, הרי שאין צורך לעלות ולפרט את הסכומים בתצהיר, ובתביעות נזיקיות משאירים זאת לשלב תחשיבי הנזק. 3. למרות זאת, ישנם עורכי דין שגם בתצהיר מעלים ומפרטים את סכומי התביעה, למרות שאין חובה וצורך לכך. בהצלחה