פגיעה בקצבת הכנסה

  • האם קיצבה תיפגע ממידה ואקבל דירה במתנה?
    אודת | 14/05/2011 19:31

    שלום, אני מקבל קיצבת הבטחת הכנסה מאחר ואני הייתי מכור לסמים ועכשיו אני נמצא במסגרת טיפולית של מישרד הבריאות (כ 5 שנים), הורי רוצים לתת לי דירה, השאלה היא האם הקיצבה שלי תפגע? תודה. אני מקווה שזה פורום לשאלה הנ"ל, ואם לא אז אני מצטער ומבקקש שתפנו אותי לפורום מתאים. תודה.

    • פגיעה בקצבת הכנסה
      עו"ד אלון אבלה | 15/05/2011 06:20

      שלום, 1. לא צוין בפניה מה גובה הקצבה ומהי גובה ההכנסה הצפוייה שתתקבל מהדירה, יש לכך משמועת רבה. 2. יש לבדוק את רף ההכנסות המותרות שלא יפגעו בקצבה בביטוח לאומי. 3. נא הפנו שאלה זו לפורום דיני העבודה ולחילופין הסתייעו בעו"ד המתמחה בדיני ביטוח לאומי. בהצלחה

      • לא צפוייה הכנסה מהדירה ו.....
        אודת | 15/05/2011 13:07

        הקצבה המגיעה לי היא 1530 ש"ח לחודש שזה מהבטחת הכנסה, לא תהיה שום הכנסה מהדירה מאחר ואני אעבור להתגורר בה.

        • פגיעה בקצבת הכנסה
          עו"ד אלון אבלה | 16/05/2011 08:47

          שלום, 1. התגוררותך בנכס הינה לטובתך ונראה שתשקל על ידי המוסד לביטוח לאומי. 2. בכל מקרה, מומלץ לפנות בטרם קבלת הדירה במתנה, לביטוח לאומי בעניין ולברר בדיוק את העניין, כדי שבסופו של יום הקצבה לא תשלל. 3. נסו לקבל הודעה בכתב מטעם ביטוח לאומי. בהצלחה